Krčínův Dům: Místo, kde žil nejvýznamnější český rybníkář

Jeden z pokojů v Krčínově Domě, kde převládá hlavně dřevo.
Zobrazit fotogalerii (4)
 

V Krčínově Domě se vrátíte zpět v čase. Historický charakter domu ze 14. století byl ponechán a budova byla citlivě zrekonstruována do posledního detailu. Nádech minulosti doplnil starožitný nábytek, sochy a obrazy, které sbírá pan majitel už desítky let.

"Šlo nám hlavně o to, aby host, kterému se zalíbí historie, architektura a atmosféra města, nemusel odejít do moderní nicneříkající budovy. Naším cílem bylo, aby pohádka krumlovského pobytu pokračovala i v pokoji," říká ředitel hotelu Petr Zemek.

 

 

"U hotelu se nachází restaurace Jakub, která je poctou významnému jihočeskému rybníkáři Jakubovi Krčínovi z Jelčan," představuje pan ředitel restauraci, kde se podávají nejen rybí delikatesy. 

Amazing Places
Chcete tipy na stylové ubytování v tuzemsku? Tak mrkněte na stránky www.amazingplaces.cz, případně na jejich Facebook.

"Míří k nám hosté, kteří mají kladný vztah ke gastronomii, chtějí si dopřát, jsou ochotní za to i zaplatit. Nejsou to tedy baťůžkáři, kteří si dávají smažák nebo řízky. Nehrajeme si tady na kvantitu, ale rádi si na toho „dobrýho“ klienta počkáme," popisuje své hosty pan Zemek.

Místní obsluha je velmi milá. Na návštěvu jsme přišli těsně po snídani. Celý úklid byl ještě před nimi, ale obě paní nám s radostí pózovaly před objektivem.