Pochvala za zásah v Barrandovských ateliérech

Ředitel děkuje za úspěšný zásah v Barrandovských ateliérech
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Ředitel pražských hasičů poděkoval kolegům za zásah ve filmových ateliérech. Dvacetičtyřčlenná jednotka uchránila okolí požáru, kde se nacházela čerpací stanice. 

Požár v Barrandovských ateliérech, který pohltil filmové kulisy, likvidoval sbor 24 hasičů. "Děkuji vám za vysoké nasazení při zásahu v extrémních podmínkách," začal své poděkování Roman Hlinovský vybraným hasičům, kteří zasahovali u pátečního požáru dřevěných kulis v Barrandovských ateliérech. Uchráněny byly dva objekty z dřevěného městečka a oheň hasiči nepustili ani do blízkosti, kde se nacházela čerpací stanice.

Na místě byli první smíchovští a radotínští hasiči. Požár doprovázely extrémní podmínky. Panovaly vysoké letní teploty, foukal vítr, který oheň přenesl i na okolní porost, a navíc ještě hrozilo nebezpečí výbuchu, protože v objektu se nacházely tlakové lahve. Ty museli hasiči ochlazovat. Extrémní zásah skončil fyzickým vyčerpáním tří hasičů.

"Všiml jsem si, že kolega není v pořádku," popisuje Petr Křivánek, který se staral o kolegu až do příjezdu záchranky. "Dostával kyslík, hyperventiloval. Navázal jsem s ním oční kontakt, snažil se ho uklidnit. Učil ho dýchat. Koukali jsme si z očí do očí a občas jsem použil i nějakou nadávku, aby věděl, že to myslím vážně..." 

 

Za provedený zásah hasičům poděkoval dopisem i místopředseda představenstva Barrandov Studio, a. s., Petr Tichý.