Tip na víkend: Božská marmeláda, festival pro nemocné a Neckyáda

Chuť domácí marmelády nelze s kupovanou porovnat. Běžte na Dožínky
 

Co s prvním zářijovým víkendem? Musíte si jej přece opravdu užít.  Jděte na hudební festival, závodit na vlastní lodi na Neckyádě nebo podpořte nemocné účastí na Hospital Festu. Rozhodně si nenechte ujít tradiční dožínky, marmeláda paní Šafránkové je nadpozemsky dobrá.

V sobotu můžete zavítat třeba do Netvořic, kde dobrovolní hasiči pořádají každoroční Neckyádu, což je závodění na vodě na netradičních plavidlech. Ale pozor, plavidla si musíte sami vyrobit. Mimo to můžete závodit v přecházení lávky suchou nohou. Přečtěte si, jak to celé probíhá, a určitě na akci dorazte. Spolu s vámi přijde asi 2 tisíce lidí, kteří již Neckyádu milují. Letošní Neckyáda pro děti, ale i dospělé začíná 3. září od 13 hodin, končí pak kolem páté. Občerstvení je na místě zajištěno. 

 

Další zajímavá sobotní akce bude na Konopišti, jistě ten zámek blízko Benešova u Prahy znáte. Proběhne tu poslední rozloučení s létem Kisspárty Live, což je večírek pro všechny lidi, kteří se chtějí naposledy vyblbnout před koncem léta. Na místě bude k dispozici celá řada alkoholických nápojů a drinků, hudba, kterou zajistí Radio Kiss, takže oblíbená taneční party nabere ty správné grády. 

 

Jestliže se chcete pobavit a zároveň přispět na dobrou věc, je jasnou volbou Hospital Fest, který se bude konat celé sobotní odpoledne v Benešově. Vystoupí kapely jako Poprask, Czech it, Ruce Nohy nebo metalová kapela Garant. Festival začíná ve 13 hodin a končí v pozdních večerních hodinách. Vstup na festival je zdarma, dlouhodobě nemocné pacienty můžete podpořit dobrovolným příspěvkem (minimálně 50 Kč), za který získáte originální odznáček. Peníze vybrané na festivalu zpříjemní pobyt pacientům, kteří jsou dlouhodobě upoutáni na lůžku. 

 

Můžete se vypravit také na tradiční Dožínky v Poříčí nad Sázavou. Ochutnáte domácí potraviny a výrobky jako třeba med a medoviny pana Bělohlávka nebo exkluzivní marmelády světové kvality paní Šafránkové. Ochutnat můžete domácí štrúdly, zeleninu, ovoce. Na místě bude i výstava hospodářské techniky (jak zemědělci moderně hospodaří na poli) a dobytka, na louce se totiž budou pást telata. Akce začíná v sobotu v 15 hodin, ale ve večerních hodinách se od 19.30 můžete těšit na promítání filmu Slunce, seno, jahody.