Nejlepší neděle v roce je tady!

Zastavíte se na Žižkově?
 

Již jedenáctý ročník festivalu Sunday Music Jam propukne tuto neděli na pražském Žižkově. Můžete si poslechnout spoustu kapel, zabavit děti a hlavně přispějete na dobrou věc!

Akce, která má tradici, je zase tady. Stejně jako v loňském roce výtěžek z festivalu podpoří Zuzanku, trpící Rettovým syndromem. Čeká na vás plno kapel a zábava pro vás i vaše děti, vstupné pořídíte za lidových 100 korun, 4. září se zastavte v pražském Kempu Žižkov.

Jak se na Sunday Music Jam těší organizátoři? „Těším se na to úplně stejně jako každý rok, vždycky říkáme, že je to "nejlepší neděle v roce". V tuto chvíli se těším hlavně na tu úlevu, kterou cítím vždycky, když se celá akce rozjede, kapely hrají a lidi se baví,“ říká jeden z organizátorů Jan Martinek. Toho můžete zahlédnout i při hudební produkci. Hraje na bicí v kapele 1st Choice. Ta byla celé léto zavřená v nahrávacím studiu, aby oblažila naše uši zbrusu novou deskou.

Rettův syndrom je neurovývojové genetické onemocnění vázané na X chromosom, které se projevuje téměř výhradně u dívek. U nás je toto onemocnění poddiagnostikováno, může být tedy skryto pod diagnózou dětské mozkové obrny, autismu či psychomotorické retardace.

Vše startuje už ve dvě hodiny odpoledne, a to programem pro děti. Na co se mohou těšit nejmenší? Na místě proběhne malování na obličej, výroba indiánských čelenek, opékání špekáčků s indiánskou pohádkou. Vaše ratolesti se mohou vyřádit na skákacím hradu, dětském hřišti nebo při indiánské soutěži. Po páté hodině začnou hrát kapely. „Lidi by měli přijít z více důvodů, ty hlavní jsou skvělá muzika a přátelská, neformální atmosféra, která na akci vždycky panuje. Zároveň budeme rádi, když návštěvníci přijdou podpořit malou Zuzku a její mámu, která s velmi těžkým a nevyléčitelným postižením své dcery strašně statečně bojuje,“ dodává Martinek.

Line-up
14:00-14:30 program pro děti
14:30-15:10 Sabina
15:10-15:35 bubenický workshop pro děti i dospělé
15:40-16:20 Tamara Shmidt
16:20-16:45 bubenický workshop pro děti i dospělé
17:00-17:40 1st Choice
18:00-18:40 Th!s
19:00-19:40 Flattus
20:00-20:40 Cruadalach
21:10-21:50 Vladivojsko