Šílenec? „Růžový“ sprejer napáchal škodu za statisíce, jeho nápisy nikdo nechápe

 

Některé práce sprejerů se možná dají považovat i za umělecká díla a pokud by tím neničili například památky, mohlo by se jim spíš s uznáním poklepat na rameno, než je nahánět. To ovšem není příklad chlápka, který se "vyřádil" na Kladně. Policie je na něj ale zatím krátká.

Těžko říct, jestli si dal tenhle boreček pár hltů něčeho ostřejšího nebo si rovnou pustil něco do žíly a pak se vydal hyzdit kladenské ulice. Protože nad tím, co vytvořil na několika městských objektech a dalších věcech, nezbývá než nechápavě kroutit hlavou. Za umělce ho nemůže považovat ani ten největší životní optimista.

Jeho "díla" totiž nejspíš chápe jen on sám. A to možná ještě kdo ví jestli. Zatím neznámý pachatel nakreslil růžovým sprejem nečitelné nápisy na fasády domů, lampy veřejného osvětlení, dveře garáže, rozvodové skříně elektřiny a hlavní uzávěry plynu. Jestli to měl být vzkaz nebo označení teritoria, tak značně nepovedené.

V jeho případě to spíš vypadá, jako že se nudil, než že chtěl světu sdělit něco zásadního. "Celková škoda nebyla ještě vyčíslena, ale předpokládáme, že bude převyšovat několik set tisíc korun," tvrdí policejní mluvčí Michaela Nováková. Zároveň prosí o pomoc obyvatele Kladna. Pokud by kdokoli něco viděl, nechť se ozve na linku 158.