Vzácní dikobrazi přicestovali do zoo!

DIKOBRAZ PALAWANSKÝ
 

Tip na výlet do Zoo Praha – noví obyvatelé pavilonu Indonéská džungle, interaktivní cvičení se zvířaty v rezervaci Bororo a oslavy Mezinárodního dne supů a kondorů

V pavilonu Indonéská džungle můžete navštívit nové obyvatele - pár dikobrazů palawanských. Jedná se o nevšední živočišný druh, jehož chov není příliš obvyklý - v Evropě je kromě Zoo Praha k vidění pouze na dalších třech místech. Zajímavé je, že ani o jeho životě toho zatím stále mnoho nevíme.

Ve volné přírodě žije převážně v tropických lesích filipínského ostrova Palawan a na přilehlých ostrůvcích a aktivní bývá především v noci. Jako mnoho jiných živočišných druhů je i dikobraz palawanský ve volné přírodě ohrožen, a to především z důvodu ubývání jeho přirozeného prostředí – tropických lesů.

Pár dikobrazů palawanských k nám přicestoval ze zoo ve francouzském Assonu. Zvířata si v novém prostředí dobře zvykla, nejraději si pochutnávají na pekanových ořeších a rádi brousí svoje hlodáky o dřevo v expozici.

V Zoo Praha se konají nejrůznější akce skoro každý víkend. Například poslední sobota se nesla v duchu svátku supů kondorů. Před nedávnem pro změnu oslavovali tygři. Před nedávnem se tady narodilo další mládě hrabáče kapského. Zatím se mu vede velmi dobře.