Po nárazu do stromu jedna žena zemřela, další dvě se těžce zranily

Autonehoda na Mladoboleslavsku
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Smrt mladé ženy a dvě těžká zranění si vyžádala autonehoda na Mladoboleslavsku. Auto havarovalo mezi obcemi Kropáčova Vrutice a Bezno, ve směru od Mladé Boleslavi na Mělník. 

Vážná autonehoda v nočních hodinách potkala tři mladé ženy z Polska. V zatáčce jejich auto vyletělo smykem z vozovky a převrátilo se na střechu. Vrak vozidla i s posádkou letěl ještě patnáct metrů. Náraz byl tak silný, že se motor oddělil od auta a dvě ženy vyletěly ven z vozidla. Třetí žena, která byla na místě mrtvá, zůstala zaklíněna v automobilu, vystříhali ji až hasiči.

Nehoda se stala na silnici číslo 16 u obce Kropáčova Vrutice dva kilometry za obcí Bezno, ve směru od Mladé Boleslavi na Mělník. Dvě mladé ženy musely být s těžmými poraněními transportovány do nemocnice. "Jedna žena zemřela na místě, druhou letecky transportoval vrtulník do pražské nemocnice na Vinohradech s podezřením na poranění břicha. U třetí ženy je podezření na poranění páteře a byla převezna do traumacentra v Liberci," potvrdila tisková mluvčí záchranné služby Petra Effenbergerová.

Řidička pravděpodobně nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu vozovky, dostala smyk, vyletěla ze silnice a narazila do stromu v protisměru. Záchranáři a hasiči přijeli na místo krátce po osmé hodině večerní. "Auto bylo převrácené na střechu," konstatuje tiskový mluvčí hasičů Jaroslav Gabriel. "Mrtvou zaklíněnou ve vraku auta musela speciální technikou vyprošťovat hasičská jednotka z Mladé Boleslavi," dodává. 

Policisté teď vyšetřují příčiny dopravní nehody. Nehoda byla odklizena kolem půlnoci a je již průjezdná.