Zloděj vybral z účtu 80 tisíc. Nepotřeboval ani PIN

Muž vybral u bankomatu peníze z odcizené platební karty
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Policie pátrá po muži, který se vloupal do auta, odkud odcizil peněženku i s kreditní kartou. Z bankomatu pak vybral desítky tisíc korun. Nepotřeboval k tomu dokonce ani PIN kód.

Deset vteřin. Přesně tolik trvá zloději rozbít okénko auta a odcizit z něj cennosti. Stačí se od nestřeženého auta vzdálit a poskytnout tak příležitost nenechavcům. Své o tom ví majitel citroenu, který nechal své auto asi půl hodiny zaparkované v ulici Krejčího v pražské Libni.

Zloděj ukradl přenosnou navigaci i peněženku s vysokou finanční hotovostí. Sebral také osobní doklady s platebními kartami. Celá akce se stala mezi půl jednou a druhou hodinou odpoledne. Z ukradené kreditky ještě ten den okolo půl třetí odpoledne vybral z bankomatu desítky tisíc korun. 

O výběr hotovosti se pak snažil ještě několikrát, další pokusy už byly neúspěšné. Právě při výběru z odcizené karty pachatele zachytil kamerový systém. Policie se proto obrací na případné svědky, kteří by mohli pomoci zloděje poznat. "Jakékoliv informace o totožnosti muže zachyceného na fotografiích můžete volat na bezplatnou linku 158," připomíná Iveta Martínková.

Celková škoda se blíží k osmdesáti tisícům korun, proto hrozí zloději v případě chycení a odsouzení až pět let za mřížemi. Záhadou zůstává, jak se muži podařilo vybrat peníze z platební karty. Poškozený totiž tvrdí, že neměl nikde napsaný svůj PIN kód, který je k výběru z platební karty zapotřebí.