Open Door Hospital fest si užili v Benešově

Open Door Hospital fest
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Návštěvníci pohodového Open Door Hospital festu benešovské nemocnice přispěli na dlouhodobě nemocné pacienty celkem 20 tisíc korun. Vstup na benefiční festival byl jako každoročně zdarma. 

 

Již 3. ročník benefičního Open Door Hospital festu Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov, který se konal v sobotu 3. září na louce u hematologického oddělení, provázelo krásné počasí, dobrá nálada a snaha přispět na dobrou věc.

Primář oddělení lůžek ošetřovatelské péče Michal Bláha seznámil v úvodu akce návštěvníky s chodem a smyslem svého oddělení. "Oddělení poskytuje léčebnou péči nemocným, kteří již mají stanovenou diagnózu. Často pro pacienty, kterým se zhoršil zdravotní stav nebo kteří jsou nemocní chronicky. Pokud je nemůžeme pustit domů, snažíme se, aby jejich pobyt u nás byl co nejpříjemnější. K dispozici máme celkem 78 lůžek. 58 původních je v 5. patře interního pavilonu a 20 lůžek funguje jako nadstandardní v budově bývalé zdravotnické školy.“ Slovo si vzala také koordinátorka Českého registru dárců krvetvorných buněk, do něhož se mohli návštěvníci festivalu přihlásit jako potenciální dobrovolní dárci kostní dřeně.

Více než 500 návštěvníků přilákal bohatý hudební i doprovodný program. Vystoupily benešovské mažoretky, skupina Poprask, následovalo vystoupení Doktora Klauna či skupiny Czech it. Mažoretky vystřídala skupina orientálních tanečnic složená ze zdravotních sestřiček benešovské nemocnice. Návštěvníci si mohli užít vystoupení Sabiny Ludányiové a kytaristů Sanchin Dojo. Tančit se začalo při vystoupení skupiny Garant a pokračovalo se i při vystoupení kapely Ruce Nohy. Zlatým hřebem večera bylo vystoupení Miroslava Imricha ze seskupení Abraxas a Tango, který přijel hrát se svou kapelou Poprvé. Diváci si mohli užít show plnou známých písniček a světelných efektů. Doprovodný program potěšil zejména děti, které si užily skákací hrad, kreativní dílničku a malování na obličej. 

"Všechny místní kapely hrály bez nároku na honorář, za což jim patří velký dík, jelikož tak svou tvorbou podpořily myšlenku celého festivalu – nadchnout lidi pro dobrou věc a připravit pro ně skvělý hudební zážitek,“ vysvětlil mluvčí nemocnice Petr Ballek.

Ředitel nemocnice Nemocnice Rudolfa a Stefanie Oldřich Vytiska je spokojený s průběhem celé akce. "Chtěl bych touto cestou poděkovat všem, kteří na festival dorazili a přispěli na naše dlouhodobě nemocné pacienty. Jsem rád, že dorazilo hodně lidí nejenom z Benešova, ale i širokého okolí. Děkuji i těm, kteří se do pořádání festivalu zapojili a věnovali svůj volný čas, aby uspořádali skvělou akci, ač třeba nejsou ani zaměstnanci nemocnice."