Mohl umřít! Borise nechali běhat u silnice

Díky paní Janě se dostal do péče Lesanu
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Borise nechali jen tak u silnice, kolem jezdily stovky aut, skončil mezi nechtěnými psy. Kralupský útulek Lesan stále praská ve švech. Ovčáci doslova prší z nebe a nikdo o ně nemá zájem. Chcete je? Pomůžete útulku, který pro své svěřence už nemá místo?

Situace kralupského útulku Lesan není nijak růžová. Psů je tady hodně, především se jedná o velká plemena, která „nikdo nechce“. Každý si raději vezme malého pokojového psíka, než aby pomohl i většímu plemeni.

Otevírací doba pro veřejnost: 9 - 14 denně, pro vážné zájemce o adopci psa kdykoliv, dle individuální dohody.

 

Takový je osud Borise. Německý ovčák je přibližně šestiletý, má 26 kilo a 65 centimetrů. Do Lesanu jej přivezli policisté. Nemá čip ani jiné označení. Je milý, kontaktní k lidem i ostatním psům. Umí chodit na vodítku, zvládá povedl „sedni“ a „dej pac“. Pejsek je trochu vyhublý a má alergii - a teď se podržte – na blechy!

Věděli jste, že…. Lesan má vlastní charitativní obchůdek? Ten  vznikl na podporu zvířat útulku Lesan a jejich potřeb. Veškerý zisk z prodeje jde na zvířata.  Je provozován ředitelkou Monikou Kolkovou. Pokud tedy chcete pomoci, neváhejte a nakupte si, uděláte radost svým blízkým, a zároveň tím pomůžete zvířatům. V obchůdku stále přibývají nové věci.
 
I takový náhrdelník zakoupíte v charitativním obchůdku


Jak se Boris do Lesanu dostal? Vlastně to byla trochu krkolomná akce. Našel se ve Veltrusech, putoval do Prahy a skončil v Kralupech. "Pejska jsem dovezla na městskou policii v Kralupech. Našla jsem ho u Veltrus na rychlostní silnici, běhal od auta k autu, takže ho páníček vyhodil z auta. Zastavila jsem, hned skočil do auta. Byla jsem na cestě do Prahy a odvezla ho tedy do útulku v Troji, kde mi řekli, že musím do Kralup, takže jsem ho odvezla zpátky. Cestoval se mnou v autě dvě hodiny, byl strašně moc hodný. Kdybych neměla čtyři psy, tak jsem si ho nechala. Kdo si ho vezme, tak s ním bude určitě moc spokojený!“ říká Jana Hladká, která Borise našla.

O neutěšené situaci útulku jsme již informovali. Kralupský útulek volá o pomoc!

Útulek Lesan má o své svěřence zájem i tehdy, navrátí-li se do rodin a jsou šťastní. Pokud od nich pejska odeberete, tak můžete zaměstnancům útulku psát nebo posílat aktuální fotky svých čtyřnohých miláčků. Navíc je tady i možnost přidat se k facebookové skupině, která za tímto účelem vznikla. Sdružují se tam noví majitelé pejsků z Lesanu. Skupinu najdete pod názvem: „Pro majitele adoptovaných psů z útulku Lesan“.