Nejlepší RECEPT na houbové koření je tady!

Z takového krásného hříbka je koření vůbec nejlepší
 

Nasušili jste spoustu hub a nevíte, co s nimi? Máme pro vás ideální recept, který ocení každý milovník těchto výtečných lesních plodů.

Houby rostly o sto šest. Takže je dost dobře možné, že teď máte spoustu sušených chutných plodnic, které čekají na nějaké to využití. Co zkusit houbové koření?

Pokud je máte čerstvě nasbírané a chcete houby rychle nasušit, máme pro vás také jednoduchý návod. Očistíme je, nakrájíme na tenčí plátky a vysušíme. Sušte v pootevřené troubě při teplotě 80 °C asi 1 hodinu, ale záleží to na druhu a části hub.

Je sucho a v takovém případě hojně roste kotrč! Víte, jak tuto lahodnou houbu využít? Pojďte ochutnat nejlepší dobroty z kotrče! RECEPTY najdete uvnitř

Proč dělat domácí houbové koření, když se dá koupit? Tak třeba víte, co v něm je. Společnosti, které koření vyrábí, nemají problém do něho pomlít houby i s červíky. Dále obsahují opravdu jen houby a ne několik „éček“, sůl a spoustu dalších „dobrot“.

Varianty vám přinášíme hned tři. První je pro milovníky pálivého, druhá pro ty, kteří nepohrdnou pepřem, a třetí úplně bez příchuti do jakéhokoli pokrmu.

  • Vysušené houby nadrtíme na jemný prášek, ideální je mlýnek na kávu, spolu s vysušenými feferonkami (množství podle chuti, ale doporučujeme méně, aby po přidání do jídla nebyl příliš ostrý).
  • Další možnost je houby namixovat spolu s pepřem. Lepší je směs pepře a ingredience pořádně promixovat, aby rozložení bylo rovnoměrné.  
  • Poslední možnost: rozmixujeme jen čisté vysušené houby (v tomto případě je následně můžeme použít kamkoli).
  • Dobře rozmixovaný houbový prášek uložíme do tmavé skleněné láhve se zabroušeným uzávěrem, aby nevyprchala vůně.
Klíčová slova: