Ukradl vodáckou výbavu, maskoval se větví

Raft mu ukradli z auta
 

Muž odcizil z auta vodáckou výbavu. Překonal nejdřív plot, pak se dostal do auta. Ukradl batoh, autorádio a taky raft. Maskoval se větví.

Na vodu už se letos asi nedostane vodák, kterému někdo ukradl raft přímo z auta. Přesto měl štěstí, že mu zůstalo alespoň to auto.

Kuriózní případ řeší pražská policie. Zloděj se v Praze 3 v Pitterově ulici​ vloupal do auta zaparkovaného na oploceném pozemku. Z Fordu Transit ukradl zelený batoh s kompletní vodáckou (raftovou výbavou) a autorádio. Vše v hodnotě 12 tisíc korun.

"Kamery nedaleko od místa vloupání zachytili podezřelého, který se pohyboval v okolí. Zvláštní bylo, že se snažil maskovat větví," komentuje situaci ze strany policie Jan Daněk. Právě kvůli maskování se policisté domnívají, že by mohl mít s vloupáním něco společného. "Potřebovali bychom s ním mluvit. Proto, pokud ho někdo pozná, ať kontaktuje policii na bezplatné lince 158." Za krádež mu hrozí až dvouletý trest.

Majitel měl štěstí v neštěstí, protože v zapalování zůstaly zapíchnuté nůžky. Zloději se s jejich pomocí nakonec nepodařilo nastartovat a odjet. Majitel si tak může vychutnat alespoň jízdu po silnici, když na řece už nemá po čem.