V Mělníku uzavřeli Nemocniční ulici, vjezd do nemocnice z Pražské

Silniční trasa ve směru Praha - Kolín se dočká velké rekonstrukce
 

Rekonstrukce Nemocniční ulice​ v Mělníku má zpoždění.  kvůli optickým kabelům O2 a dalším inženýrským sítím.

Věci občas nejdou tak, jak jsme si je naplánovali. Platí to bez výhrad. Své o tom vědí v Mělníku. Město mělo v plánu s rekonstrukcí Nemocniční ulice začít už 1. září. Lidi ale hlavně zajímá hlavně to, jestli se dostanou do nemocnice.

Vjezd do Nemocniční ulice je uzavřen ve směru z Bezručovy ulice.  Řidiči, kteří jedou do nemocnice, proto musí přijet shora od Pražské ulice. Pak je to bezproblémů. "V pondělí byla uzavřena uzavřena dolní část Nemocniční ulice.  Až bude vše hotovo, uzavře se horní část Nemocniční ulice od vjezdu do areálu nemocnice směrem k Pražské. Díky této strategii bude možné se do nemocnice bez problémů dostat," komentuje místostarosta Milan Schweigstill​.

Před rekonstrukcí silnice je vždycky dobré, zamyslet se nad stavem sítí, které jsou vedeny pod povrchem vozovky. Důvod je jasný - když už investujeme do nové silnice, nechceme ji za nějaký čas mít zase rozkopanou kvůli poruchám a opravám inženýrských sítí. "Museli jsme ji odložit kvůli technickým problémům s inženýrskými sítěmi," konstatuje místostarosta.

 

"Ukázalo se, že přes potrubí Středočeských vodáren vedou optické kabely, u nichž jsme neznali vlastníka," popsal situaci Schweigstill​. "Museli jsme zjistit, kdo je vlastníkem, a to způsobilo zdržení. Jsou to kabely O2 a na tom místě jsou od roku 1999. Chtěli jsme, aby byly sítě pod komuniací v pořádku a nechali jsme je prohlédnout kamerou. Tak se přišlo na to, že se optické kabely O2 postupně propadly skrz kanalizaci a že opravu by potřeboval i vodovod a horkovod," vysvětluje místostarosta. Společnost O2 s nutnými opravami souhlasila a oprava všech inženýrských sítí už začala. Poté přijdou na řadu obrubníky a povrch silnice.

Opravy budou trvat do konce října. Povrch Nemocniční ulice opraví na své náklady Ředitelství silnic a dálnic, město zaplatí jen výměnu poškozených obrubníků.