Dvě havárie kamionů zastavily dopravu v Berouně i na D11

Na místě se vytvořila sedm kilometrů dlouhá kolona
 

Dvě nehody kamionů ve Středočeském kraji. Rozsypané kakao a čokoládové tyčinky, Beroun ucpaný až do postranních uliček. To jsou obrazy z úterního rána.

Zatímco nehoda aut může být ze silnice uklizena velmi rychle, s kamionem to tak snadné není. Zvlášť, když zůstane ležet na boku přes dva pruhy.

V Berouně se na dálnici D5 ve směru na Prahu převrátil na bok kamion. Nehoda se stala na 15. kilometru dálnice. Přestože řidič kamionu havaroval o půl druhé ráno, následky se odstraňovaly poměrně dlouho. Policisté dokonce museli v dopravní špičce dálnici úplně uzavřít. Doprava zcela zkolabovala i v Berouně, a to nejen na hlavních silnicích, ale i v postranních uličkách. Řidiči propadali zoufalství v několikahodinových zácpách. Doprava byla zastavena až do půl osmé ráno. "Řidič vyvázl bez zranění a alkohol u něj byl na místě vyloučen, nejspíš se plně nevěnoval řízení," uvedla mluvčí policie.

Druhá nehoda se stala na 8,5 kilometru dálnice D11 z Prahy směrem k Hradci Králové. Kamion zůstal ležet na boku přes dva pruhy. Nákladem kamionu byly cukrovinky, hlavně čokoládové tyčinky, Granko a káva. "Při nehodě se část nákladu rozsypala, majitel proto přistavil náhradní vozidlo a zajistil přeložení nákladu. Teprve potom jsme mohli začít zvedat nákladní auto zpět na kola," uvedl tiskový mluvčí hasičů Ladislav Holomčík. "Naší prací bylo především odčerpat pohonné hmoty, aby se nevylily mimo silnici. Dokonce jsme informovali i ekology, ale nakonec k žádné ekologické katastrofě nedošlo." Přestože byl řidič lehce zraněn, odmítl ošetření.