Burza práce v Nymburku ukázala, kdo je dobrý zaměstnavatel

Společnost Magna je významným dodavatelem v automobilovém průmyslu
Zobrazit fotogalerii (16)
 

Hledáte lepší práci? Jen na Nymbursku je 1 300 evidovaných volných míst. Firmy se o dobré zaměstnance perou a nabízejí benefity.

Burzu práce v Obecním domě v Nymburku 14. 9. zorganizovala Krajská hospodářská komora Střední Čechy a Úřad práce Nymburk. Prezentovalo se 30 zaměstnavatelů, vystavovaly 4 střední školy, nabízelo se přes 250 pracovních pozic

Koho firmy hledají?

Sklárny Crystal Bohemia, které sídlí v Poděbradech, hledají jak dělnické a pomocné profese, tak zkušené specialisty. Nabízejí kromě stravenek a penzijního připojištění také možnost zaškolení a profesního růstu. Při vyučení je možná finanční a materiální podpora.

Firma Latecoere ČR, sídlící v Praze Letňanech, která je pokračovatelem první letecké továrny Letov v Československu, dnes vyrábí mimo jiné komponenty pro Airbusy a Boeingy. Svým zaměstnancům nabízejí příspěvek na bydlení, možnost parkování v areálu firmy, závodní stravování, ocenění loajality a zkušeností jednorázovou odměnou, bezúročné půjčky v tíživé situaci.

Belgická firma BOSAL je jedním z nejvýznamnějších výrobců výfukových systémů, katalyzátorů, tažných zařízení, střešních nosičů. V Brandýse nad Labem zaměstnává 750 zaměstnanců a plánují rozšíření výroby. V příštích pěti letech chtějí navýšit počet zaměstnanců až na 1 200. Poptávají jak dělnické profese, tak odborníky na lokální i globální pozice. Školám nabízejí spolupráci se studenty na výzkumu a vývoji.

Výrobce skla a skleněných výrobků Isotherm má nově pobočku v Lázních Toušeň. Současný počet třicet zaměstnanců by se měl v dalších letech zdvojnásobit.

Domov Na Zámku, který sídlí v Lysé nad Labem, nabízí svým klientům prožít aktivní a spokojené stáří. Hledají pracovníky v sociálních službách na přímou obslužnou péči a všeobecnou sestru.

Poříčanská pobočka firmy Beneš a Lát, která vyrábí strojírenské výrobky ze slitin hliníku, hojně spolupracuje s vysokými školami, na poříčanské základce podporují výuku dílen a svým zaměstancům mimo jiné nabízejí odměny za plnou docházku, příplatky za ztížené pracovní prostředí, firemní rekreační zařízení.

Poděbradská firma Plaček, která prodává chovatelské potřeby, nemá problém s hledáním zaměstanců na administrativních pozicích, ale aktuálně shání zodpovědné pracovníky do skladu. Nyní u Plačka pracuje 1 100 lidí.

Nymburská stavební firma Nevšímal nyní zaměstnává asi 80 zaměstnanců. Hledají stavbyvedoucí, kalkulanty, koordinátory logistiky, projektanty, ale také zámečníky a řidiče. Společnost Nevšímal, a. s., je 100% česká firma, která se věnuje realizaci projektů v oblasti lehkých obvodových plášťů.

Světově známá stavební a developerská společnost Skanska má pobočku v Sadské. Potenciální zaměstnance oslovují pojmy: dynamické pracovní prostředí; zachovávání ekologických principů; významné stavby po celém světě; mezinárodní program. Pro pobočku v Sadské hledají zámečníky, technology, montéry, přípraváře, mistry výroby.

Významný dodavatel pro automobilový průmysl, společnost Magna, sídlí v Nymburku a hledá dělnické pozice, operátory, technology, nástrojaře.

Kolínský SPEL je výrobcem elektrotechnických produktů, zabezpečovací technologie, automatizační silniční techniky. Shání projektanty, stavební techniky, technology.

Výrobce latexových jader do matrací, nymburská společnost Vyrolat, je součástí Artilat Group. Poptávají především dělnické pozice.

Čelákovická společnost Tržan lahůdky má problém sehnat zkušené cukráře. 

Poděbradka hledá odborníka pro obsluhu úpravny vody.

Burzy se zúčastnily jako vystavovatelé i školy: SOŠ a SOU Nymburk, SOU Stravon spol. s r.o., HŠ, VOŠ hotelnictví a turismu Poděbrady, VOŠ a SZeŠ Benešov.

 

V okrese Nymburk                   je 5 kontaktních pracovišť Úřadu práce: Nymburk, Poděbrady, Milovice, Lysá nad Labem a Městec Králové. ÚP v celém okrese eviduje v současné době 3 740 uchazečů o zaměstnání, z čehož 2 400 jich je přímo z Nymburka, kde je míra nezaměstnanosti 5,8 %.

Na okrese Nymburk je 1 300 volných pracovních míst, a to převážně v zemědělství. "Okres Nymburk je zelinářská a bramborářská oblast a v sezoně je zde potřeba obsadit 500-600 pracovních míst. Čechy ale práce v zemědělství příliš neláká. Na sezonní práce sem přicházejí převážně Ukrajinci," zmínil Miloš Kozák, zástupce Úřadu práce v Nymburku ve své zahajovací řeči. Nezaměstnanost v poslední době velmi klesla, na Úřadě práce jsou evidovaní převážně dlouhodobě nezaměstnaní, které tvoří zdravotně handikapovaní, pečující o děti, uchazeči přicházející z výkonu trestu a drogově závislí. Na burze vystavovaly firmy z Kolína, Nymburka, Brandýsa, Poděbrad, Mladé Boleslavi, Benátek, Lázní Toušeň, Třebestovic a podobně. Byly zde firmy z oblasti strojírenství, stavebnictví, potravinářství, sklářského průmyslu, ale též domovy sociální péče nebo třeba věznice Jiřice. 

Burzu zahájili v 10 hodin pan Miloš Kozák, zástupce Úřadu práce v Nymburku, a Taťána Veselá z Krajské hospodářské komory. "Návštěvnost byla celkem nad očekávání, vzhledem k malému procentu nezaměstnanosti navštívilo akci poměrně dost zájemců o práci, přišlo také 5 středních škol se svými studenty," sdělila nám Vladislava Šizlingová z Krajské hospodářské komory. 

 

 

Stáhněte siVelikost
PDF icon seznam_firem_-_burza_nymburk.pdf84.96 KB