Zachraňte pejsky, čekají jen na vás!

Pomůžete?
 

Zoopark Zelčín v sobotu pořádá Voříškiádu! Akce podpoří pejsky z kralupského útulku Lesan, který praská ve švech! Tak nezapomeňte přijít i vy.

Tradiční Voříškiádu můžete navštívit 24. září v Zoo Parku Zelčín. Peníze dostane kralupský útulek Lesan. Podpoříte dobrou věc a podíváte se do Zelčína?

Všechny milovníky a přátele pejsků zve kralupský útulek Lesan a ZOO Zelčín na tradiční Voříškiádu. Aktivně se může zapojit každý majitel pejska, se kterým bude absolvovat několik zábavných disciplín! Začátek 24. 9. ve 14 hodin! Vstupné i startovné dobrovolné. Vybraná hotovost bude na konci akce předána kralupskému útulku Lesan. Tak se stavte a podpořte dobrou věc! Odkaz na akci najdete zde: Voříškiáda Zelčín 2016.

Útulek Lesan praská ve švech! Je zde hlavně hodně velkých pejsků. Kralupský útulek volá o pomoc!

Útulek Lesan je přeplněn! „V poslední době se doslova roztrhl pytel s ovčáky a velkými kříženci, které nikdo nechce. Prosím, sdílejte naše psy. Pokud je tu někdo, kdo by pomohl s inzercí, napište. Potřebujeme vaši pomoc!“ Zoufale volají zaměstnanci Lesanu o pomoc.

ZOOPARK Zelčín je mini zoo zaměřená na domácí zvířata. Můžete si tady nejen pohladit zvířátka, ale třeba se i svézt na koni, dát si něco dobrého k snědku v Hostinci U Bedřicha či přenocovat přímo na statku. ZOOPARK najdete v obci Zelčín, cca 25 minut jízdy autem z Prahy po dálnici D8.

A co se tady bude všechno dít? Pejsci a jejich páníčci zasoutěží v nerůznějších disciplínách. Soutěže budou opravdu zábavné - například skok do postele s páníčkem, přinést buřt tak, aby z něho zbyl co největší kus a podobně. Jde hlavně o zábavu.

Nestíháte přijít na Voříškiádu? Můžete útulku pomoci i jinak!

Sponzorské dary kralupskému útulku je možné poskytovat buď přímo útulku, nebo nákupem v charitativním obchůdku, či finančně na č. ú.:

2500620459/2010

Aktuálně nejvíce potřebují: 

- roztoky na čištění psích uší (Virbac Epi-Otic ap.)

- Pepsin Pancreolan

- kvalitní granule. Raději menší množství kvalitnějších, než velké množství těch, které psi nežerou či jim působí zdravotní potíže. Doporučené značky jsou: Calibra - tím v současné době útulek krmí nejvíc. Především potom řadou Adult pro střední nebo větší plemena, Purina Proplan, Hills, K9, Eukanuba. (Pejsci, kteří se k nám dostávají, jsou často podvyživení, někdy ve špatném zdravotním stavu a nutné je dobré krmivo, aby se rychle dostali do kondice. Jakmile si zvyknou na dobré krmivo, nekvalitní pak nežerou nebo pak trpí trávicími poruchami, alergiemi aj.)

- mikročipy

- léky: Fortekor 5 mg, Furorese 40, Clavaseptin nebo Amoksiklav jakoukoliv gramáž, borovou vodu na výplach očí, Bactroban mast

- odblešovací pipety - nejvíce momentálně uvítáme Strongold nebo Advocate proti roztočům

- odčervovací tablety

- neplněné, jednoduché deky

- zručné kutily na drobné opravy, často se také hodí někdo se svářečkou nebo natěrače na vrata, podlážky a boudy (stále je zde co natírat, kdo rád natírá, je vždy vítán)

- ze psích pochoutek mají pejsci nejraději sušené kousky masa (100% maso sušené), případně sušené rybičky nebo psí piškoty   

Pokud byste měli doma tyto barvy, přineste následující odstíny:

Na plechy  barvu Hostagrund (multifunkční základní antikorozní nátěr, pololesk), barva šedá.

Na pletivo u kotců Telkit S200 - pololesk, hnědá.

Na boudy se používá Industrit na kov a dřevo pololesk okr světlý nebo o odstín tmavší světle hnědá (u jiných barev je to odstín pinie).

Matrací a hraček, piškotů, psích bonbonů a tyček a levnějších granulí je v současné době dost a není je kam dát, bohužel v útulku mají jen malé skladovací prostory a věčně bojují s místem.

Jestliže chcete pejsky venčit a v případě, že se v útulku momentálně nacházejí vhodní pejsci k venčení, uvítají i tuto aktivitu. Je potřeba to ale konzultovat a naplánovat předem telefonicky nebo osobně s pracovníky útulku. Děti do 18 let si musí k venčení přinést potvrzení rodičů s telefonem na rodiče, kde si to můžeme ověřit, případně venčit za doprovodu rodičů.