Chronický zlodějíček autobusů ujížděl republikou. Zastavila ho až kladenská policie

Jak může sotva šestnáctiletý mladík pravidelně krást autobusy?!
 

Inu každý člověk má nějakou zvláštní zálibu, ale sběratele autobusů jsme tady ještě neměli. Sotva šestnáctiletý mladík si libuje v soustavném kradení autobusů. Autobusy ukradne v Brně a pak s nimi jezdí na Kladensko do obce Libušín!

Kuriózní situace potkala policisty na Kladensku v obci Libušín. V pátek odpoledne do obce přijel autobus, jehož řidič si počínal poněkud divně. Mladík přijel do Přemyslovy ulice v obci Libušín a zaparkoval na místní autobusové zastávce. Jen tak, jako by se nic nedělo. Jenomže měl rozsvícená přední mlhová světla, což je zakázané, pokud užití světel není potřeba. Tím se řidič prozradil, policisté se rozhodli řidiče zkontrolovat. Když chtěli po řidiči doklady pro řízení motorových vozidel, mladík si vymyslel, že zapomněl řidičák doma. Pak předložil policistům občanský průkaz.

Kladno: 334 800 korun - to je cena za internetovou lásku. Seznamování přes internet se stalo osudným šedesátišestileté ​ženě. Policie pátrá po podvodníkovi, mohl podvést více žen. 

„Kriminalisté dalším šetřením zjistili, že jde o mladistvého muže, který utekl z výchovného ústavu okresu Znojmo. Tento šestnáctiletý mladík ukradl v dopravní společnosti v Brně autobus a odjel s ním do obce Libušín, kde má osobní vazby,“ říká k tomu nprap. Jana Šteinerová, tisková mluvčí Kladno. Zlodějíček se ale neprovinil jen odcizením autobusu. Řízení všech motorových vozidel mu zakázal Magistrát – zákaz měl trvat až do ledna 2017. Stálo mu to za to, aby s ukradeným autobusem ujel zrovnat teď?

Rozhodně to není poprvé, co si mladík vyjel ukradeným autobusem napříč republikou. Autobusy kradl a odjížděl s nimi už několikrát. Tak třeba v pondělí 19. září ukradl autobus, se kterým dojel do Libušína a způsobil tady dopravní nehodu, ke které se sám přiznal. Poškodil nepatrně rodinný dům a značně naboural autobus, čímž na něm způsobil velké škody. Po nehodě ujel s autobusem zpátky do Brna. Páteční situace s ukradeným autobusem tedy ještě dopadla dobře – alespoň nikoho nezranil a nikde neboural.

 

„Mladík byl policejní hlídkou zajištěn a následně převezen k lékařskému vyšetření, odkud byl pracovníky výchovného ústavu transportován zpět do Jihomoravského kraje,“ uvedla policejní mluvčí. V rámci svých jízd z Brna na Kladensko do obce Libušín mladík nikdy nikoho nepovozil. Jen v jednom případě svezl člověka z Libušína do Kladna, když za to dostal hotovost. Kam si asi udělá výlet příště?

Hostivice: Na papíře vypadá modernizace železniční trati Praha - Kladno s napojením na Letiště Václava Havla jako docela dobrý nápad. Ale lidem, kteří mají domy kolem kolejí, se plány nelíbí.