Výborný RECEPT na kouzelný máslový ležák

Je libo máslové pivko?
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Máslový ležák neboli máslové pivo je nápojem z kouzelnického světa Harryho Pottera. Jestliže se cítíte znuděni horkou čokoládou i kávou dohromady, je tenhle nápoj ideální. Když je podzim za dveřmi a teploty klesají, horké máslové pivečko přijde vhod. 

Fandové Harryho Pottera jsou v obraze, protože "máslový ležák" je nápoj, který hojně popíjeli mladí kouzelníci v čarodějném světě. Pokud jste si ještě dlouhou ságu Harryho Pottera nepřečetli, vřele doporučujeme to napravit.

I když tento nápoj neznáte, mohl by vám opravdu zachutnat. Máslový ležák neboli máslové pivo chutná naprosto výtečně, hlavní ingrediencí je buď zázvorové nebo nealkoholické pivo. Nápoj si můžete vždy trošku přizpůsobit podle vlastní chuti a časem přijít na novou verzi receptu.

 

Máslový ležák (nealko)

Přísady pro 1 osobu: 1 sklenice nealkoholického piva, oříšek, máslo, šlehačka

V jedné nádobě nechte rozpustit máslo, ve druhé zahřejte pivo (ne moc). Smíchejte rozpuštěné máslo s pivem. Nakonec přidávejte po lžičkách šlehačku a míchejte tak dlouho, až se vytvoří hustý krémový nápoj. Šlehačku dejte i na vrch piva a dozdobte rozsekaným oříškem.

 

Máslové pivo

Máslový ležák (alko)

Přísady pro 6-8 osob: 3 šálky jablečného cideru, 6-8 lžic karamelu (např. salko), 1 hrnek bourbonu, zázvorové pivo

V hrnci rozehřejte tři šálky jablečného cideru, 6-8 polévkových lžic karamelu, 1 hrneček bourbonu. Když je karamel ve směsi rozpuštěný, nalijte směs do 2 hrnků zázvorového piva, zamíchejte, přelijte do hrnků a podávejte s velkým množstvím šlehačky ještě zatepla.

 

Dobrou chuť!

Jestlipak víte, že J. K. Rowlingová letos oznámila vydání osmého dílu Harryho Pottera?