Nastávající maminka porodila v policejním autě

Rodička asi nečekala, že dítě přijde na svět tak rychle
 

 

Snad žádná žena by nechtěla porodit na cestě do porodnice. Tentokrát se rodičce podařilo přestoupit z taxíku do policejního auta, které ji odvezlo až do porodnice. Tam proběhl asistovaný porod přímo v policejním autě.

Policisté na noční službě z místního oddělení Karlín zastavili poblíž taxíku, který stál na křižovatce ulic Křížovnická a Platnéřská v Praze. Když řidiče kontrolovali, všimli si, že je na zadním sedadle žena, která má silné kontrakce a dochází k porodu. Bylo teprve půl deváté večer.

A tak se policisté rychle rozhodli, že ženu naloží a odvezou do porodnice sami. Na cestě použili majáky. Jeden z policistů byl vyškolený zdravotník, který u sebe měl v případě potřeby zdravotnické vybavení, kdyby k porodu došlo už po cestě a bylo potřeba ošetření. Zároveň kontaktovali linku 155, kde se ptali, jak postupovat v případě začátku porodu.

Nakonec skutečně dojeli do porodnice v Podolí, ale porod už byl tak pokročilý, že proběhl přímo v autě policistů. Nicméně už za přítomnosti zdravotníků. Samotný porod byl bez komplikací a v devět hodin se narodila zdravá holčička Valérie.