Noc vědců na hvězdárně: Podívejte se na oblohu jako profesionál

 

Příležitost ke sledování hvězd se naskytne 30. září v hvězdárně Žebrák. Každoroční Noc vědců nabízí zábavný program od 18:00 do 22:00.

Nic romantičtějšího než pozorování hvězd ani není. No, a odkud jinud pozorovat hvězdy než přímo z hvězdárny! Skvělá příležitost láká nejen zamilované páry, ale také rodiny s dětmi a zkrátka všechny, kteří se chtějí dozvědět něco nového nebo se jen pobavit při neobvyklé noční akci.

"Návštěvníci nejraději sledují povrch Měsíce, teď určitě stojí za podívanou také Saturn a Mars. Další krásou, kterou je možné sledovat, je prstencová mlhovina v souhvězdí Lyry," vyjmenovává astronom Vladislav Slezák. Počasí slibuje jasnou oblohu, která je pro sledování hvězd důležitá. Akce hvězdárny Žebrák se však neovolávají ani za zhoršené viditelnosti. Vždy se totiž najde něco, co stojí za podívanou.

"Odhalíme nové sluneční hodiny, promítneme řadu úchvatných videí, za příznivého počasí budeme pozorovat objekty noční oblohy a ještě vás čeká velkolepá ohňová show a pokusy s ohněm," láká k návštěvě hvězdář Vladislav Slezák.​ Hvězdárna Žebrák organizuje i další zajímavé akce, které by vám neměly uniknout.

 

 

Klíčová slova: