TIPY NA VÍKEND: Pouštějte draka, jděte na Zámecké vinobraní, plivejte ořechy?

Pouštění draka je vždycky legrace
 

Slunečná sobota a deštivá neděle nás čekají o víkendu všechny. Na každém zvlášť je však to, co bude dělat a kam zajede. Možností je mnoho, jen si to dobře rozvrhnout.

V sobotu určitě nevynechte Křivoklání na hradě Křivoklát u Rakovníka. Čeká vás tam historický šerm i velkolepá hostina. Pokud chcete využít pěkné počasí ke sportu, ideální sobotní lokace budou Louňovice. Zaběhnete si Běh Voděradskými bučinami, startovné stojí jen stovku, což za tu atmosféru určitě stojí. Že jste se celé léto těšili, až bude trochu foukat vítr a vy budete moci jít pouštět draky? Tak právě pro vás je Drakiáda v Mělníku! A nadšené budou pochopitelně i děti.

Pokud toužíte po klidnější akci, ale přesto chcete mít krásný den venku, je tady možnost projít se Lhoteckým naučným okruhem blízko Dolních Břežan. Nebude vás to nic stát a navíc se něco dozvíte. Pochutnat si na červeném burčáku z výborného vína Zweigeltrebe můžete na Zámeckém vinobraní v Domousnici.

V neděli vezměte děti na Trhy zvířat ve Štítarech, můžou si tam pohladit králíky a nechat se klovnout od exotického ptactva. Pokud máte zájem o fundovanější ornitologickou vycházku přivstaňte si a v 8:40 buďte před železniční stanicí Nelahozeves ve Veltrusech. Ve Vraném nad Vltavou využijte Dne architektury a navštivte bývalé papírny. Čeká vás tam dokonce i koncert a film. To je kombinace, která se neodmítá.

V Lichocevsi pořádají sousedské trhy, tam si pochutnáte, nakoupíte, proberete důležité i nedůležité věci, prostě idylka. Děti potěší divadlo Elf, které přestaví Mikulkovy pohádky. Patříte k milovníkům dobrého vína a rádi si dáte i ořechy? Právě pro vás je určen Festival ořechů a vína. Nejen, že si pochutnáte, ale můžete i něco vyhrát. Pořádá se tam totiž i Mistrovství světa v plivání ořechů.