Policisté předvedli bleskový zásah v Kladně

Policie se tentokrát předvedla
 

Kladenská policie rychle řešila případ oznámení výbušniny na ubytovně. Policisté celou ubytovnu nechali vyklidit. Volajícího, který si poplašnou zprávu vymyslel, bleskově dopadli a zavřeli do cely.

Co vede člověka k ohlášení bomby na ubytovně? Může za to touha dostat se do středu zájmu, vidět nějakou policejní akci? Hrála roli potřeba pomsty, nebo za tím byl jen alkohol? Tyto otázky se asi honily hlavou lidem, které policie donutila opustit ubytovnu kvůli nahlášenému bombovému útoku.

Dne 29. 9. krátce po osmé hodině večerní byla v kladenské ubytovně na Americké ulici nahlášena bomba, která měla za chvíli vybouchnout. "Policie okamžitě začala s evakuací lidí z celé budovy do bezpečné vzdálenosti, a to na parkoviště nedalekého obchodního domu," vysvětlila Jana Šteinerová, tisková mluvčí policie. 

"Evakuovali jsme 76 lidí, především tedy hodně matek s dětmi," popsala Jana Šteinerová. Policie rychle zjistila, odkud anonym vyhrožující bombou volal. Díky kamerovému záznamu se podařilo získat popis podezřelého. "Policisté pátrali v okolí, zapojila se i skupina se psy. Po pátrání v barech a restauracích však nenašli žádné stopy. Policisté na parkovišti, kteří dávali pozor na evakuované osoby, si všimli muže odpovídajícího popisu pachatele. Na podezřelého muže pak upozornili své kolegy," popsala průběh policejní akce Jana Šteinerová.

Dvacetitříletý muž z Kladenska se na místě přiznal k anonymnímu výhružnému telefonátu. Muž byl pod vlivem alkoholu, v dechu mu naměřili skoro dvě promile. Muž skončil v policejní cele a obyvatelé ubytovny se mohli v devět hodin večer vrátit zpět do svých pokojů.