TIPY NA VÍKEND: ​Jablkobraní s ochutnávkou moštu, nebo si chcete skočit do pohádky?

Pohádkový výlet
 

Přestože má být víkend o něco pršavější, než bychom si přáli, pořád je co dělat! Ideální by bylo skočit rovnou do pohádky, tento víkend to dokonce můžete zkusit sami, a to hned na několika místech.

V sobotu je ideální doba na to si pochutnat na jablkách. A víte, jak jsou úplně nejlepší? Když si je vlastnoručně nasbíráte a zmoštujete. Děti si v Sychrově u Mnichova Hradiště​ si můžou užít hrad ze slámy a těšit se na grilovanou pečínku. Pokud se cítíte na sport a máte to kousek do Říčan, zaběhněte si Lesní běh v Říčanech​. Startové je jen stovka a pro děti padesát korun. Užijete si super atmosféru s dalšími stovkami lidí. Patříte mezi amaterské, nebo profesionální fotografy? Pak nejspíš už víte, že v sobotu bude Berounský fotoblázinec. Program festivalu je perfektní - od fotolovu, přes výstavu fotografií, až po cestovatelské přednášky. Léčbu bílou barvou můžete absolvovat v Kutné Hoře. V Benátkách nad Jizerou vás zase bude bavit Cimbál Dušana Kotlára. Do Mělnického Vtelna vyrazte s dětmi na pohádkové odpoledne, bude se jim to líbit.

V sobotu i v neděli si můžete užít Havelské posvícení v Praze 16.

V neděli ​se můžete zkusit podívat očima dětí na impresionisty v Benátkách nad Jizerou. Možná budete překvapení a třeba zatoužíte si sami taky něco namalovat. Cesta plná úkolů z filmových pohádek, na které nebude chybět pohádkové kino a skákací hrad,​ vás čeká v Kladně. Ostatně kdo by v takovém počasí nezatoužil po kouzlech a pohádkově dobrých koncích týdne? Práci hrou nabízí Strará škola ve Vraném nad Vltavou. Skvělou podívanou a výbornou baštu nabízí i výlovy rybníků na Benešovsku.