Kandidáti volí, koho asi?

Radek Rozvoral
Zobrazit fotogalerii (6)
 

Dnes a zítra volíme nového zástupce kraje i do Senátu. My jsme se šli podívat, jak volili jednotliví kandidáti na hejtmana. Kdo zvítězí a bude rozhodovat o budoucnosti Středočeského kraje? 

Znáte vůbec kandidáty jednotlivých stran?​ Krajské volby jsou nám mnohdy trochu vzdálenější nežli volby do místních zastupitelstev. Na druhou stranu možná, že náš život možní ovlivní mnohem více, než předpokládáme. Rozhodně není dobré otálet, k volbám je potřeba vyrazit a neplakat po nich, že ostatní zvolili za nás někoho, kdo se nám nelíbí. Ostatně víte, kdo podle našich čtenářů zvítězil v předvolební debatě? Kdo vyhrál předvolební debatu? Sexy Jermanová, vlčáci Kupka s Rakušanem, nebo Petera zahnaný do kouta?

Proto by byla škoda zahodit svůj hlas a nejít k volbám vůbec. Třebaže člověk občas volí jen to menší zlo, volba poskytuje člověku pocit, že se nějak aktivně podílí na veřejném životě. Tak do toho!

V současnosti je Rada Středočeského kraje poskládána jen ze zástupců stran KSČM (4) a zástupců ČSSD (7). Těchto jedenáct lidí může opustit svá křesla a přenechat je někomu jinému, anebo mohou zůstat. Rozhodnutí je na voličích. Znovu zvolit mohou Miloše Peteru za ČSSD a Zdeňka Štefka z KSČM. Otázkou je, jestli jde o lidi, nebo spíše o barevnost a sílu koalice. Ať už si myslíte cokoliv, jisté je to, že máte možnost volby a tu můžete využít dnes a zítra ve volebních místnostech.

Pokud ještě váháte, můžete se podívat na naše ankety, kterými jsme se vám snažili přiblížit jednotlivé kandidáty.

 

Z Facebooku kandidátů:

Zdeněk Šefek

V pátek 7. října 2016 v 15.00 jsem splnil svou občanskou povinnost a odvolil. V našem obvodě probíhaly jen krajské volby, takže byla jen jedna obálka. Šup to tam!

Petr Tiso

Právě jsem odvolil - SILOU ROZUMU.

Přijďte k volbám i Vy a rozhodněte o budoucnosti našeho kraje.

Petr Tiso se vypravil k volbám o půl páté do Mateřské školy v Jesenici. Mimo něj se k volbám dostavilo množství dalších voličů spíše mladšího a středního věku. „Je příjemné, že to mladé lidi zajímá alespoň u nás,“ komentoval Tiso. Podle něj mají velmi disciplinované voliče hlavně levicové strany, což není úplně šťastné. Nadcházející volby však vnímá pozitivně. „Dopadne to samozřejmě dobře,“ směje se. „Doufám, že mne budou další lidi následovat a pochopí, že je to opravdu důležité. Když zůstanou doma, mohou další 4 roky nadávat jen sami sobě, pokud se tam (pozn. red.: ve vedení kraje) objeví strany a trendy, které nesouzní s jejich názorem,“ dodává.