VIDEO: Helena Válková vyhrála první kolo senátních voleb

 

Včera v sobotu 8. října získala Helena Válková největší množství hlasů. Uspěla tak v prvním kole senátních voleb. Jaké první dojmy z toho měla? 

Včera byla ve štábu politické strany ANO napjatá atmosféra. Všichni očekávali výsledky krajských voleb, ve kterých nakonec uspěla Jermanová. Ale první radost potkala stranu už brzy odpoledne, když zvítězila Helena Válková v první kole senátních voleb. Poslankyně, právnička se specializací na trestní právo a kriminologii a také exministryně spravedlnosti vyjádřila svou radost. V prvním kole získala 5 423 hlasů. Druhý největší počet hlasů získal Ladislav Kos (za koalici stran KDU-ČSL, Hnutí pro Prahu 11, Zelení, Piráti).

 

 

"Děkuji vám a prosím vás, abyste přišli volit ještě do druhého kola. Abyste to nenechali náhodě! Občané a občanky Prahy 11, 15, 22, Uhříněvsi, Kolovrat, Křeslic, Královic a dalších - moc a moc děkuji. Budu pokračovat v kampani. Tím, že jsem se probojovala do druhého kola, tak už vím, že důvěru mám. A toho si nesmírně vážím," říká Válková. 

Válková se již dříve vyjádřila, že práci v Senátu chápe jako službu veřejnosti a nesouhlasí s postupem, který zvolily vládní špičky ANO v řešení vládní krize. O sobě tvrdí, že je zodpovědná a klidnější, řídí se raději heslem „dvakrát měř, jednou řež“. Prosazuje například Prahu bez kamionů.