Učte děti řemeslu!

Například skláři už skoro neexistují
 

Stavte se tuto sobotu 15. října v Království železnic. Vaše dítka si tady doslova osahají některé řemeslné dovednosti.

Chcete si s dětmi užít inspirativní dopoledne? Vezměte v sobotu dopoledne svoje ratolesti do Království železnic. S mistrem obkladačem Petrem Maierem, učitelem odborného výcviku Střední odborné školy stavební a zahradnické na Jarově, si dítka všech věkových kategorií mohou vyzkoušet základní obkládací techniky. Žádná super mozaika to ve výsledku asi nebude, ale věřte, že akční program bude děti hodně bavit! Mimochodem, po šikovných obkladačích je dnes velká poptávka a přijdou si na více peněz než manažer nudící se u excelových tabulek. Tak nezapomeňte, už tuto sobotu! 

Není to žádná legrace. Kvalitních řemeslníků je čím dál tím méně, děti se učit nechtějí. Pohled na řemesla mají obvykle zkreslený z domova. Rodiče jsou raději, když jejich děti jsou na gymnázium nebo hotelovou školu. Přitom řemeslo má zlaté dno. Stále je živé a všichni řemeslníky potřebujeme.

Jestli nechcete, aby vám děti zahálely u počítače, dejte je například na řemeslné kroužky. Co to je a jak to probíhá, se dočtete již v pondělí 17. října.  

Království železnic: Stálá expozice největší modelové železnice ve střední Evropě (denně v provozu 574 m2 kolejišť a stále stavíme dál!) • Velký interaktivní Model Prahy (115 m2) • Šípův papírový model Prahy (24 m2)