Tragická nehoda kamionu a Opelu, o půl kilometru dál se srazili koně s autem

Autonehoda na Mladoboleslavsku
 

Kamion se srazil s autem u obce Býkev na Mělnicku. Řidič osobního auta vjel do protisměru, důvod odhalí až pitva. Jenom o pár set metrů dál přitom došlo k jiné nehodě dvou koní a auta.

Kamion jel ze Slaného směrem na Mělník, když se v 5:35 u obce Býkev srazil s autem. Opel vjel do protisměru, kde ho smetl kamion. Řidič kamionu neměl šanci včas reagovat a 53letý řidič byl na místě mrtev. "Hasiči zasahovali na místě až při vyprošťování těla z osobního auta, řidič byl mrtvý," vysvětlil práci hasičů jejich tiskový mluvčí Petr Svoboda. Hasiči pomáhali i s úklidem pohonných hmot na silnici, pak přenechali místo nehody pod kontrolou policie.

"Příčinu nehody odhalí až nařízená pitva řidiče," vysvětlila tisková mluvčí policie Markéta Johnová. Silnice byla neprůjezdná a policie odkláněla dopravu do sedmé hodiny ranní, nyní je silnice průjezdná pouze kyvadlově.

Dnes, 20. října kolem půl šesté, jen o půl kilometru dál vyjížděli policisté z Kladna ke kuriózní

Kůň se srazil s autem

dopravní nehodě, která se stala na Velvarsku. Z nedaleké obce utekli dva koně. Ohradník povolil a koně se tak dostali ven. Jeden z koňů se střetl s projíždějícím Fordem Mondeem. 

Padesátičtyřletý řidič jel v autě sám a utrpěl jen lehčí poranění. Byl ošetřen záchrankou, ale převoz do nemocnice nebyl nutný. Alkohol byl vyloučen dechovou zkouškou. Škoda je odhadnutá na 60 tisíc korun. Koně se kolem šesté hodiny vrátili zpět do ohrady.

Kůň utrpěl tržné zranění, které musí řešit veterinář. "Policie stále prověřuje, jak je možné, že se koně dostali za ohradu," vysvětlila současný stav šetření tisková mluvčí policie Jana Šteinerová.