Šest požárů v řadě. Naposledy šlo o životy

Požár se rozhořel v Rudné. Ilustrační foto
 

V Obecnici hořelo už šestkát za sebou, začíná to vypadat, že za opakovanými požáry je žhář. Hasiči potvrzují, že jeho chování by odpovídalo. Ve středu hrozil i výbuch.

Požáry se staly relativně běžnou součástí života obyvatel Obecnice. Během dvou měsíců už hořelo šestkrát, což je na tak malou obec víc, než by odpovídalo pouhé náhodě.

Několikrát hořelo "jen" klestí a další bioodpad. Z úterý na středu krátce po půlnoci se ale v Obecnici rozhořel daleko větší požár a hrozil i výbuch. Plameny byly vysoké až dvacet metrů a muselo přijet několik hasičských aut, aby požár dostali hasiči pod kontrolu.

Vzplanul zahradní domek a o život šlo jeho starší majitelce, která se po zásahu hasičů psychicky zhroutila a musela být hospitalizována. Osmdesátiletá stařenka provozuje v domě vedle penzion. "Paní jsme museli převézt do nemocnice, nebyla zraněná, šlo o šok a špatný psychický stav," vysvětlila tisková mluvčí záchranky Petra Effenbergerová.

"V domku byly totiž nádoby s plynem, který mohl vybouchnout. Museli jsme je vynosit ven," vysvětlil Petr Svoboda, tiskový mluvčí hasičů.

"Postupné přecházení z menších na větší požáry odpovídá chování žháře, zatím však nemáme žádné důkazy nebo podezřelé," dodává tiskový mluvčí. Každopádně by si měli obyvatelé Obecnic dávat dobrý pozor a možná si i pořídit hasicí přístroj, snad jen pro jejich klidnější spánek.