Zloději osmkrát zneužili kartu. Nepotřebovali ani PIN

Platební karta je skvělá, dokud vám ji někdo neukradne. Ilustrační foto
 

Policie vypátrala dvojici zlodějů, kteří kradli, kde mohli. Ukradli i platební kartu, se kterou stihli osmkrát bezkontaktně zaplatit v různých obchodech.

Zloději se specializovali na placení cizími kartami. Spáchali celkem pět zločinů, škoda přesáhla 40 tisíc korun. Jak na to šli?

Zlodějský tým tvořila třiapadesátiletá žena a čtyřiačtyřicetiletý muž. Nejčastěji ukradli platební kartu a tou pak bezkontaktně platili v různých obchodech. Kradli i přímo v obchodech. Od května do srpna spolu zvládli pět akcí. Muž za sebou má bohatou zločinnou minulost. Vykradl byt v Příbrami a nenastoupil k trestu. (Z bytu ukradl televizi, hodinky i obsah mrazáku - asi osm kilo masa.) Žena, která užívala ukradené karty, stihla z jedné uhradit během deseti hodin v deseti různých obchodech celkem šedesát nákupů do výše pěti set korun. Pět set korun je totiž hranice, do které člověk nemusí zadávat svůj PIN. 

"Oběma zlodějům teď hrozí vězení," vysvětluje tisková mluvčí policie Monika Schindlová​. "Muži pak hrozí šest měsíců až tři roky odnětí svobody, ženě až dva roky za mřížemi​," uzavřela odhady možných trestů Monika Schindlová.