Kde pěstujeme marihuanu a kde vaříme pervitin? Přehledná mapa!

Když chcete vařit pervitin, musíte mít alespoň základní znalosti chemie. Ilustrační foto
 

Zajímá vás, který z vašich sousedů vaří pervitin nebo pěstuje marihuanu? Mapa všech pěstíren a varen v České republice.

Drogy nás ohrožují možná více, než si připouštíme. Nevadí, že nejsme uživatelé, stačí bydlet v sousedství pěstitele marihuany nebo kuchaře perníku.

Policie zveřejnila mapu všech objevených pěstíren a varen pervitinu v České republice za rok 2016. 

Kde se nejvíc vaří? Podívejte se!

Od zveřejnění si policie jistě neslibuje lepší informovatnost uživatelů drog. Naopak tím chce nabádat občany k obezřetnosti ke svému okolí, protože zejména při produkci pervitinu dochází ke vzniku nebezpečných plynů a aerosolů. Šíří se domem přes vzduchotechniku, a tak mohou na zdraví ohrozit i nic netušící obyvatele. Zpozorněte, pokud se vaši sousedé baví o varesu, párnu, perníku, piku či peří.

Mapu si přiblížíte, jak se vám líbí, na: www.policie.cz/mapavaren.

Celý dům může být kontaminovaný těmito chemikáliemi a zbavit se jich je velmi náročné. Od vyhození veškerého nábytku a textilu přes speciální postupy při rekonstrukci domu atd. V České republice aktuálně neexistuje autorita, která by tento stav nějakým způsobem kontrolovala a přijímala opatření.

Ani indoorové pěstírny konopí nejsou pro své okolí bezpečné. Jedovaté výpary a požáry rovněž ohrožují i sousedy a pokud jde o ošetřování rostlin chemií, ani s tou si pochopitelně pěstitelé nedělají starosti.