Obchod, který musíte vidět! Čisto, doplněno, bez front

 

Dneska jsme navštívili „Můj obchod“ ve středočeské obci Chýně. Po celé republice je takových obchůdků na pět set. Co mne zaujalo a překvapilo?

Můj obchod, to jsou malé zelené obchůdky, které většinou najdete na malých městech, nebo vesnicích. Už několikrát jsem je zahlédla, ale nikdy mne nenapadlo jít si sem nakoupit. Obchod na mne dělal dojem e-shopu a nevím proč jsem jej pokládala za pouhou výdejnu. Až dneska v obci Chýně jsem zavítala dovnitř. Co mne překvapilo?

Otevírám dveře a hned naproti visí monitor, na kterém prodavač sleduje, co se v krámku děje. Jinak jsem tady sama, takže toho asi moc neuvidí. Procházím první místností, tady je převážně alkohol, sladkosti a pokladna. Prodavač je Vietnamec. Hned mne napadá, jestli se jedná o nový vietnamský řetězec.

Obchůdek se dělí na dvě malé místnosti. Ve druhé najdete lednice s jogurty, sýry a uzeninami. Dále je tady pečivo, nejrůznější čaje, konzervy a základní drogerie. Pokud bych měla shrnout svůj celkový dojem z obchůdku, je to takové smíšené zboží, ve kterém snadno pořídíte svačinu nebo nějakou tu zapomenutou drobnost. O obchod na větší nákup se rozhodně nejedná.

Před obchodem postává pár dělníků, kteří si sem skočili po housky a salám, vypadají spokojeně a také jsou. „Chodíme sem pravidelně, tak nic jiného tady v podstatě není. Vždycky si koupíme to, co potřebujeme,“ říká David Moloch.

Celý krámek je velmi dobře zásobený, regály jsou doslova nabouchané zbožím. Podlaha, fochy, všechno je čisté, nikde ani smítko. Prodavač je příjemný, jednoduše tady nemám problém vůbec s ničím. Jen bych chtěla podotknout, že na normální nákup se sem nevydáte. Ale pokud si zapomenete koupit máslo, je to ideální místo, kam pro něj zajít. A co mě překvapilo úplně nejvíc – v obchodě se dá zaplatit dokonce i platební kartou. Otevřeno mají do osmé večerní. V jiných obchodech tohoto formátu nabízí dokonce i službu Cash back a často zde uplatníte stravenky. Dávám 10 z 10 bodů.

10 z 10

„Můj obchod“ má i velmi přehledný web. Dopátráte se na něm všech akčních letáků a položek. Navíc se tady dočtete, který shop máte nejblíž nebo jak si pořídit vlastní „můj obchod“. Je to celkem jednoduché, párkrát kliknete a můžete jednat o vlastní franchise.