Tipy a triky: Zkuste cibulový koláč!

Zkusíte náš recept?
 

Nevíte-li, co dobrého uvařit, zkuste Alsaský cibulový koláč, budete se zaručeně olizovat!

Ingredience
čerstvý kravský sýr
slanina
cibule
česnek 3 stroužky
sůl
pepř
Na těsto:
hladká mouka 400 g
voda 1 dcl
droždí 3/4 kostky
olivový olej 1 lžíce
sůl

Postup práce

Do mísy nasypte hladkou mouku, sůl, droždí, nalijte vodu a olivový olej - ze směsi vypracujte hladké těsto.

Těsto přikryjte fólií a nechte hodinku pěkně kynout v lednici.

Mezitím si rozehřejte pánev a orestujte na ní nakrájenou slaninku a cibuli.

Do čerstvého sýru přimíchejte sůl, pepř a nakrájené 3 stroužky česneku.

Vykynuté těsto rozválejte a opatrně přeneste na plech, potřete ochuceným sýrem a posypejte směsí cibule a slaniny.

Plech vložte do rozehřáté trouby a pečte přibližně 5 minut při 220 stupních. Upečený koláč nakrájejte a podávejte ideálně se sklenkou dobrého vína.