Zlodějská strategie! Je hezky, tak žebráme, je ošklivě, tak krademe

Dávejte si pozor na zloděje, s horším počasím stoupá počet krádeží!
 

S chladnějším a deštivějším počasím se mění strategie různě se živících existencí. Dokud bylo počasí relativně hezké, žebrání na ulici se dalo vydržet bez nemoci. V zimě je však snadnější krást.

Počasí je překvapivě velkým faktorem, pokud jde o frekvenci krádeží. S chladnějším počasí byste si měli dávat lepší pozor na své věci. 

Venku je čím dál chladněji a potřeba krást, aby člověk na ulici přežil, je čím dál vyšší. Zároveň v tomto období roste počet opilých lidí na ulicích. Pochopitelně, alkohol přináší pocit ohřátí, ale zároveň více vypitého alkoholu snižuje schopnost odhadu a racionálního myšlení. Prochladnutí a smrt hrozí, i když je nad nulou. Důležitým faktorem je především pocitová teplota, oblečení a místo, kde zůstanou ležet.

Krádeže jsou nenápadnější v místech, kde je vysoký počet lidí. V tramvajích, metru, na zastávkách a v nákupních centrech bychom si měli dávat největší pozor. Zvláště na pozoru by se měli mít ti nejzranitelnější. Zloději totiž často hrají na to, že slabý jedinec se neubrání, nepoběží za nimi a nebo si třeba ani nevšimne. Cílem jsou tak často senioři, nemohoucí nebo i těhotné ženy.