Pochod ďábelských Krampusů vzbudil nelibost, protestuje i církev

Krampusové budou řádit v Příbrami
 

Obrovská akce chystaná v Příbrami vzbudila obrovské emoce. Děsiví Krampusové mají ovládnout město, proti nim už stojí i petice! Budou, nebo nebudou?

Krampus show má proběhnout už za tři týdny​. Dětem a citlivějším povahám se nedoporučuje přihlížet. Kdo a proč petici sepsal? Může být ještě celá akce zrušena?

Kdo a proč?

Petici iniciovala příbramská KDU-ČSL v čele s předsedkyní Marií Kubovou​. Za krátký čas podepsala petici už stovka lidí. Podepsal i březohorský farář Robert Cieszkowský. Petice spojila křesťany i evangelíky, všichni sbírají další podpisy.

Důvodem, který petice uvádí, je to, že show oslavuje a demonstruje zlo přímo v době adventní, kdy prožíváme dobu rozjímání, zklidnění, dobročinnosti a radostně se připravujeme na příchod Ježíše Krista. Nemáme strach z porušování tradic, ale z přijímání zla do našich srdcí.

Reakci radnice se zatím nepodařilo zjistit. Otázkou tedy zůstává, jestli při vyšším počtu podpisů na petici město akci zruší.

Děsivé show se nedoporučuje přihlížet dětem a citlivějším povahám. Už od začátku budí akce smíšené pocity. Na druhou stranu město počítá až s 15 tisíci návštěvníků, kteří se už teď těší.

Ze sociálních sítí zní dva argumentační tábory.

Argumenty PRO - Přinese to peníze. Je to pokrok, zábava. Něco světového a nového. Čerti už nikoho neberou, Krampusové - to je jiná liga! Dnešní děti se už bojí jen toho, že nebude fungovat wifi.

Argumenty PROTI - Není to česká tradice a my ji tady nechceme. Slabší povahy a děti budou mít noční můry. V ČR je tolik zla a hrůzy, že Krampusové nejsou potřeba