Tinder seznamku zaplavily kočičky

Zobrazit fotogalerii (5)
 

Útulky jsou plné koček a koťátek, situace je přímo krizová. Pražský spolek ochránců zvířat zvolil novou strategii - na Tinder seznamce se začaly objevovat místo lidí fotky živých kočiček! Díky netradiční akci se podařilo udat až o 87 procent kočiček více.

"Situace v útulcích je skutečně krizová, platí to pro všechny útulky. Právě teď v říjnu a listopadu se objevují opuštěné kočičky a koťata. My jim chceme poskytnout šťastný domov," říká k tomu Hana Janišová, předsedkyně Pražského spolku ochránců zvířat na Praze 4.

Celá kampaň běžela pouze na sociální síti Tinder, ochránci zvířat o akci úmyslně nikde jinde neinformovali. "Chtěli jsme, aby byla pro uživatele Tinderu nečekaná a unikátní," vysvětluje Janišová.

 

Jak to probíhalo?

Napřed si vytvořili profily "reálných" kočiček. "Personifikovali jsme se přímo do daných koček, čímž nám vznikaly dvojsmyslné vtipy. Když nám třeba muž napsal pozdrav typu "ahoj kotě", my jsme odepsali "mňau" nebo jsme na otázku "co zrovna děláš" odpovídali, že jsme právě v pelíšku. Bylo to zábavné, na konci jsme se vždy odhalili a poslali odkaz na stránku projektu chcipohlazeni.cz," říká Janišová.

 

Podařilo se díky akci udat více kočiček? "Nedá se přesně říci, kolik koček se udalo prostřednictvím Tinderu, ale v průběhu října, ve srovnání s říjnem loňského roku i proti září a říjnu letošního roku se podařilo udat o 87 procent více koček," říká ochránkyně zvířat, která je s výsledkem akce spokojená.