Pomůžete? Policie hledá svědka dopravní nehody

Policie si zatím neví rady
 

Zatím marně pátrá policie po svědkovi dopravní nehody v Neratovicích, která se stala ve středu odpoledne v ulici Dr. E. Beneše před křižovatkou s ulicí Školní na přechodu pro chodce. Přitom muž původně komunikoval a dokonce na sebe nechával kontakt. 

Řidička Fabie zastavila před přechodem pro chodce, na kterém dala přednost zleva přecházejícím chodcům. Když chodci přešli, řidička se rozjela. Ve stejné době vstoupila na přechod z pravé strany jedenapadesátiletá žena. Bohužel došlo ke střetu a žena upadla na silnici. "S dosud nezjištěným zraněním byla převezena zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice," potvrdila policejní mluvčí Markéta Johnová.

Ke zranění jiných osob naštěstí nedošlo a i dechová zkouška vyloučila u obou účastníků nehody požití alkoholu. "Nedošlo ani k hmotné škodě. Přesto žádáme muže, který vycházel v té době z obchodu Anita, aby se přihlásil mělnickým policistům. Stejně tak všichni, kteří případně něco viděli," prosí Johnová. 

Přitom výpověď onoho muže už policie dávno mohla mít. Ten totiž s řidičkou škodovky po nehodě normálně komunikoval a dokonce jí na sebe nechal číslo. Žena ho bohužel, zřejmě v rozrušení, ztratila. Střetů vozidel s chodci na přechodech bohužel stále přibývá. Na vině však není vždy řidič, chodec si musí uvědomit, že má sice přednost, ale ne absolutní. A hlavně je před vstupem do silnice třeba myslet na to, že opravdu nejste nesmrtelní.