Už jste si objednali vánoční cukroví? Rychle, nebo bude pozdě!

Cukroví vypadá krásně, ale z čeho je upečené?
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Komu se nechce péct doma, rád využije možnost si vánoční cukroví objednat. Kolik stojí kilo cukroví? Kdy ho objednat? Včera bylo pozdě.

Spousta domácností doma vánoční cukroví nepeče. Těm, kteří cukroví milují, ale nemají dostatek času, pak nezbývá nic jiného než si cukroví objednat.

Kdy cukroví objednat? Co nejdřív!

Na internetu najdete hodně nabídek vánočního cukroví. Jenomže většina těch prověřených cukrářek a hospodyněk, které nabízí chutné cukroví za příjemné ceny, už vyhlásila stop stav na nové objednávky. U některých si můžete objednat už jen pár dnů. Pokud tedy vážně uvažujete, že letos nebudete péct a cukroví prostě koupíte, objednejte co nejdříve.

Cena za kilo cukroví se různí. Vždycky záleží i na tom, na jakých druzích cukroví se dohodnete. Ceny se pohybují od 390 korun za kilo po 690 (a víc) korun za kilo luxusního cukroví.

Jak nekoupit zajíce v pytli?

​Při koupi cukroví je vždy dobré dát na doporučení. Pokud se nechcete ptát přátel, určitě využijte možnost na Facebooku prověřit kvalitu cukroví a napsat zákazníkům, kteří už koupili. Je jasné, že každý může mít trochu jinou chuť, přesto olejové cukroví, žluklý kokos, plíseň nebo mýdlový krém bude vadit stejně všem. Naopak když prodejce peče z másla, používá spoustu chutných oříšků a cukroví krásně zdobí, není důvod tutu pozitivní zkušenost neposlat dál. Dejte si také pozor na to, jestli výrobce sdílí vlastní fotky cukroví, které peče, nebo používá ilustrační obrázky stažené z internetu.

Objednávat cukroví není ostuda!

"My cukroví doma pečeme, ale máme rádi, když je velký výběr. Na talíři to pak vypadá pěkně. Proto si uděláme svoje vanilkové rohlíčky, linecké a perníčky. Zbytek objednáme od známé," popsala situaci doma Petra Koníčková z Kladna.

"Se dvěma dětmi na krku, vánočním úklidem, sháněním stromku a dárků bych nad tím asi vypustila duši. Snadnější bude koupit. Jenže nejsem si jistá, kde sehnat kvalitní. My doma vždycky používali máslo, a tak nemám zájem o jiné cukroví," stěžuje si Anna Šimková z Benešova.

Pěknou strategii zvolila Žaneta z Kralup, do pečení je zapojená celá široká rodina. "My to takhle děláme už roky. Já napeču tři druhy, které mě nejvíc baví a mám je nejlepší - medvědí tlapky, rafaelo a kokosky. Moje sestra udělá rohlíčky, perníčky a linecké. Maminka peče ráda marokánky a zázvorky, no a úplně nejlepší od ní jsou oříškové košíčky. Každá napečeme několik várek a pak si je vyměníme, tak aby každá měla všechno. Je to naše tradice."