Zabijačka ho stála životní úspory, jelítka a jitrnice si neužije

Zabijačka ho stála životní úspory!
 

Na nový způsob, jak okrást seniora, přišel zloděj na Příbramsku. Donesl mu maso ze zabijačky, tvářil se přátelsky a pak mu ukradl životní úspory.

Koho by nelákaly jitrnice, jelítka a dobré čerstvé maso ze zabijačky? Maso si senior neužil, zato přišel o celoživotní úspory.

Kvůli zabijačce přišel o úspory osmdesátidevítiletý senior z Příbrami. Okraden byl za bílého dne, když potkal 18. listopadu před jedenáctou hodinou ​zloděje v Jiráskových sadech. "Muž se tvářil jako známý jeho dcery. Říkal, že mu nese zabijačku," popsala začátek případu tisková mluvčí policie Monika Schindlová.

"Tvrdil, že mu od jeho dcery nese maso ze zabijačky. Poté mu tašku hnědé či černé barvy, ve které měl maso, pomohl donést do jeho bydliště," popsala Monika Schindlová. Zloděj starého pána požádal o rozměnění dvoutisícové bankovky, přitom pozoroval, kde má poškozený uloženou finanční hotovost.

"Pána potřeboval na chvíli odlákat, proto ho poprosil o hrnec, kam by mohl zabijačku přendat. V ten moment ukradl z místa několik desítek tisíc korun. Hned se vymluvil na špatné parkování a odešel," uvedla Monika Schindlová​.

Pachateli hrozí pět let za mřížemi. "Pátráme po muži, který je asi 175 cm vysoký, má štíhlou postavu a kaštanové vlasy. Oblečený byl do tmavého kabátu a na hlavě měl čepici s kšiltem," popsala muže Monika Schindlová. Dalším poznávacím znamení mohlo být to, že držel v ruce kytici červených růží. Pokud jste si muže všimli, určitě neváhejte a kontaktuje policii na 158 nebo přímo na 974 879 760.