Obrovský požár pohltil halu v průmyslovém areálu bývalé Poldi v Kladně. Byl to úmysl!

Hasiči nikdy neví, do čeho jdou.
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Někdo úmyslně založil dva požáry v hale průmyslového areálu bývalé Poldi včera po půl čtvrté. Složitý zásah hasičům znesnadňoval nebezpečný terén.

Včera 24. listopadu o půl čtvrté dostali hasiči hlášku, že se kouří z velké haly v průmyslovém areálu Poldi v Kladně. 

Na místě byl vyhlášen druhý stupeň poplachu. "Nebezpečný rozlehlý terén jsme museli důkladně prozkoumat a hasit pomocí pěny. Hořelo v obrovské hale," popsal začátek případu tiskový mluvčí hasičů Jaroslav Gabriel. 

Problémem bylo také najít požár v rozlehlém areálu a nebezpečném terénu. Průzkumem však našli místo, kde hořelo. Šlo o velkou halu o rozměrech 200×50 m se třemi auty uvnitř. 

"Na místě zasahovalo sedm jednotek hasičů, kteří se však museli za chvíli rozdělit, protože nezávisle na prvním požáru někdo v areálu založil ještě druhý požár. Ten se rozhořel v jiném objektu," vysvětlil tiskový mluvčí hasičů. 

Už teď je jasné, že se jednalo o úmyslné zapálení. "Viník je zatím neznámý a celý případ vyšetřuje policie," přiblížil situaci Jaroslav Gabriel. Vzhledem k tomu, že se jednalo o staré nevyužívané objekty a vraky aut, škoda požárem nevznikla a ani nebyl nikdo zraněn.