Magistrála stále neprůjezdná, připravte si nervy na ráno! Projet půjde nejdřív až v úterý v poledne

Praha je na tom dnes ještě hůř než obvykle
 

Bylo to dnes zase o nervy! Pražská doprava kolabovala, průjezd centrem se z patnácti minut protáhnul klidně i na tři hodiny. Za vše mohlo prasklé potrubí kousek od I. P. Pavlova. Stála nejen magistrála, ale i Jižní spojka nebo třeba Holešovice a kolony se tvořily už na okraji města na příjezdu z Teplic. A zítra to bude jen o málo lepší!

 

Od časného rána byl dnes v pražské dopravě totální chaos. Tentokrát za to však nemohla bouračka nebo hořící kamion v některém z páteřních tunelů, ale prasklé vodovodní potrubí u zastávky I. P. Pavlova. "Ano, je to pravda, prasklo potrubí o průměru 350 milimetrů," potvrdil mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací Tomáš Mrázek. 

Kvůli tomu se nejprve uzavřely tři ze čtyř pruhů u křižovatky s Ječnou, nakonec se ale nedalo projet vůbec. Policie dopravu odklonila do okolních ulic a v celém okolí se tvořily dlouhé kolony. Znamená to, že projet Sokolskou ulicí je stále v podstatě nemožné. V místě je zároveň omezena nebo zcela přerušena dodávka vody, postiženo je zhruba 150 lidí. 

Jasné je i to, že nepůjde o žádnou krátkodobou výluku. Pražský magistrát prosí všechny řidiče, aby se centru hlavního města pokud možno úplně vyhnuli i zítra. Dá se předpokládat, že se znovu bude stát už na příjezdu do Prahy od Teplic, kolabovat bude zřejmě Jižní spojka i magistrála.

Také dopravní podnik udělal změny, byť kosmetické. Prvním počinem bylo posunutí zastávky autobusu, která je před Lékařským domem. Linka 148 navíc mění trasu, aby se vyhnula inkriminovanému místu.

Objízdná trasa pro autobusy i pro osobní automobily byla vytyčena tak, že se Legerova ulice mezi Rumunskou a I. P. Pavlova zobousměrnila. Přesto to neznamená žádné velké zkrácení doby čekání, v autech můžete trávit i dlouhé hodiny.

Jak už jsme zmínili, zítra nejspíš nebude lépe. Podle optimistických odhadů by se mohlo zasažené místo zprovoznit nejdříve v poledne. Spíš ale o něco později. Takže ranní špička bude stoprocentně bez magistrály přesto, že dělníci budou pracovat celou noc.