Vyskočila z okna i s kojencem v náručí, pád nepřežila

Vážné zranění kojence si vyžádalo letecký transport do nemocnice. Ilustrační foto
 

Žena s jen několik měsíců starým dítětem v náručí vyskočila z okna v Říčanech. Pád nemohla přežít, kojence vrtulník transportoval do nemocnice.

Policie zasahovala v Plynární ulici krátce před desátou dopoledne. „Vyjížděli jsme k případu pádu ženy s dítětem v náručí z okna panelového domu, vzhledem k citlivým okolnostem případu nebudeme poskytovat bližší informace,“ promluvil o případu tiskový mluvčí policie Zdeněk Chalupa.

Žena nejspíše skočila s dítětem v náručí sama. Ani okamžitě přivolaní záchranáři nedokázali ženě pomoci a žena na místě svým zraněním podlehla.

Pro kojence, který utrpěl vážná zranění, přiletěl vrtulník, který ho transportoval do nemocnice Motol. "Dítě má vážná mnohočetná poranění, která ho bezprostředně ohrožovala na životě. Lékaři jej v rámci intenzivní péče museli připojit na umělou plicní ventilaci a teprve poté transportovat do Motola," potvrdila tisková mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

V panelovém bytě se v okamžiku, kdy žena skočila, nacházelo nacházelo asi čtyřleté dítě a také muž, oba na místě vyšetřili záchranáři a přivolán byl i psycholog. Celý případ nyní šetří středočeští kriminalisté.