V benešovské nemocnici se narodila už tisícovka miminek

Tisícáté miminko je holčička Ema
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Porod je velká životní zkouška pro každou maminku, na druhou stranu je těhotenství nejkrásnější období v životě ženy. O to více, když se narodí přesně jako dárek k narozeninám. V benešovské nemocnici se narodilo už tisíc spokojených nemluvňat. 

Kam nebo jak porodit, tak to je pro celou řadu žen ožehavé téma. Přirozený porod v nemocnici, nebo rodit doma s porodní asistentkou? Kde je ta nejlepší péče, to už si musí každá žena rozhodnout sama. V případě možných komplikací je ale vhodné přece jen na ten osudný den vyrazit do nemocnice, kde mají zdravotníci všechno, co potřebují, kdyby nějaké komplikace nastaly. Maminky se tak mohou po čas porodu cítit úplně v bezpečí.

Regionální nemocnice Středočeského kraje patří vůbec mezi ty nejlepší, jaké si můžete vybrat. Zatímco v Praze porody příliš nestíhají, regionální nemocnice nebývají tak narvané, takže nechají zdravotníci ženě větší prostor a klid, aby se uvolnila a porodila. 

Benešovská nemocnice je pro spoustu lidí z okolních obcí jedinou možností péče. Zároveň už má nějaké ty zkušenosti za sebou. Letos prvního prosince se narodilo na zdejším gynekologicko-porodnickém oddělení Nemocnice Rudolfa a Stefanie už tisícáté miminko. Pro nemocnici je to malá oslava a jubilejní číslo roku 2016. Tisícátým nemluvnětem se stala holčička Ema Říčařová. 

 

Ema se narodila jako první dítko maminky Simony Říčařové, která bydlí v Choceradech. Narodila se prvního prosince ve 13 hodin. "Zajímavostí je, že paní Říčařové se holčička narodila v den jejích narozenin. Maminka i dcera tedy budou slavit narozeniny ve stejný den, prozradil MUDr. Stanislav Matoušek, primář gynekologicko-porodnického oddělení benešovské nemocnice.

Hned den po porodu 2. prosince předal náměstek ředitele nemocnice Mgr. Jan Kolbaba mamince a narozené Emě květiny a drobné dárky, společně s primářem jim pak popřál do života pevné zdraví. Emu si tady nejspíše budou pamatovat dlouho. Takovým číslem zdravě narozených miminek se přece nemohou pochlubit každý den. Do budoucna jich ale určitě bude mnohem víc. 

Klíčová slova: