Protikuřácký zákon jako další státní šikana! Nesmysl, který dělá z kouření vrchol revolty a vzdoru

Pro mladé bude kouření znovu vrcholem revolty
 

KOMENTÁŘ Byl by to krásný svět, kdyby byli všichni zdraví, krásní a bez neřestí. I když, vlastně možná vůbec ne. Pěkné by však určitě bylo, kdyby se stát přestal rýpat ve věcech, které stejně nijak neovlivní a svými nesmyslnými zákony jen přileje olej do ohně. Protikuřácký zákon je na hlavu asi stejně, jako kdyby se rozhodlo, že člověk musí chodit jen dvacet centimetrů nad zemí. Blbost, co?

Nebudu se pitvat v tom, jaká část protikuřáckého zákona má alespoň trochu hlavu a patu a čemu by nějaká samostatná část bez dalších hloupostí třeba i pomohla. Zákon byl totiž schválen jako celek. Jde jen o další pokus šikanovat drobné podnikatele a pokud možno docílit toho, aby přišli na buben. Což se samozřejmě stane, pro vesnické hospody je to po kontrolním hlášení a EET poslední rána do týla.

Z mého pohledu je neuvěřitelné, že stát zakáže právo shromažďovat se určité části obyvatelstva, která má jen jediný cíl - provozovat svého koníčka. Je to stejné, jako kdybyste zakázali chlapům chodit na fotbal, protože tam hrozí úraz buď samotného hráče nebo přihlížejícího fanouška. Na tohle by snad ale žádná tupá hlava ani nepomyslela. 

Tak proč podobná restrikce? Ano, souhlasím s tím, aby se zakázalo kouřit ve veřejných budovách i na místech, kde se lidé shromažďují, protože musí. Úřady, zastávky, banky a tak dále. Tam se setkávají kuřáci i nekuřáci a nevidím důvod, proč by měl ten, kdo dbá na své zdraví, trpět. 

Ale proč, pro boha živého, nakazovat provozovatelům hospod a restaurací, aby sami sebe přivedli ke krachu? Proč jim upírat právo volby stejně jako těm, kteří kouřit prostě chtějí? Kde to jsme?! My také nemáme tu moc, abychom politiky donutili pracovat. Jasně, můžeme jim to spočítat u voleb. Ale další "runda" chlápků v kravatách bude pravděpodobně stejná jako ta před nimi. 

Co bude dál, co nám ještě zakáží? Dát si v té hospodě pivo a panáka? Řeknou, že buď jedno nebo druhé a za pár let to bude jen malinovka nebo kofola? Politici se však neuvědomují jednu věc. Podceňují český národ, ten "plebs", kterým evidentně tak pohrdají, že mu neustále háží klacky pod nohy a snaží se ho jak stádo ovcí zahnat do kouta.

Jenomže, dámy a pánové, my sice vydržíme hodně. Ale jednoho krásného dne to bouchne a pak poletíte. Král Jeliman tu nebude vládnout věčně. A jen tak mimochodem, co si myslíte, že se teď stane? Myslíte si, že lidé přestanou kouřit? Nene, to opravdu ne. Jen se všechno přesune do ilegality.

Založí se kuřácké kluby (ne hospody, kde se nesmí kouřit), policisté, hasiči nebo třeba farmáři si udělají soukromé místnosti, kde si dále budou spokojeně vykuřovat. Bude jim fuk, jestli je to ve sklepě nebo na půdě. Ano, pan Vávra, který vlastnil hospodu, skončí. Nikdo mu tam nepřijde, protože na vesnici patří zahulená hospoda k místnímu folkloru stejně jako zabijačka.

Páni politici, o tohle jste nás připravili. Nejsme rádi, ale poradíme si, jsme totiž Češi. Navíc jste dokázali i to, že pro mladé teď bude cigareta vrcholem revolty. Zakázané ovoce, které si s takovou chutí dají. Že jsou na krabičkách cigaret odporné obrázky? No a co? V televizi běží mnohem horší...mimochodem, co zákaz sledování telky?