Někde se asi stala chyba: Vysočanská estakáda se zase propadla

Takhle to vypadalo před pár měsíci
 

Sotva se začátkem prosince dočkala vysočanská estakáda obousměrného autobusového provozu, už je zase všechno jinak. Opakuje se situace z července letošního roku, kdy se silnice propadla jako v nějakém katastrofickém filmu. Tentokrát je to sice v menším měřítku, přesto se provoz odklání. 

Nebýt to tak vážná věc, tak se tomu snad i zasmějeme. Je to jako někde v Kocourkově. Sotva se něco opraví, hned se to zase porouchá. "Soudruzi z NDR asi někde udělali chybu," zní slavná věta z filmu Pelíšky. Tady to na ně nejspíš svést nepůjde. Vozovka se tentokrát propadla v oblasti křížení Vysočanské s ulicí Na Jetelce. 

Propad je kolem kanálu, v silnici tak není obří díra, jak tomu bylo nedávno. Přesto to není situace, nad kterou by šlo mávnout rukou. Za prvé proto, že při prvním propadu se mělo za to, že někdo zbytek komunikace překontroluje. Pokud se tak stalo, nejspíš nebyl dostatečně důsledný. A za druhé je třeba opět odklánět autobusové linky. 

Jaká je tedy situace? Podle dopravního podniku bylo třeba v obou směrech uzavřít zastávku Nad Jetelkou pro linky 182, 183 a 195, zastávka Prosek ve směru Miškovice a Sídliště Čakovice jsou zrušeny pro autobusy číslo 136 a 195. Pro všechny linky byly naplánovány objízdné trasy. "Policisté k případu vyjeli, následně byl přivolán technik, který si případ převzal," potvrdila policejní mluvčí Iveta Martínková. 

Na druhou stranu je třeba říct, že současný propad nemusel být nijak očekávaný. Vzhledem ke stavu pražského potrubí je v podstatě jen otázkou času a místa, kde dojde k dalším podobnýn problémům. Faktem nicméně zůstává, že pokud se vozovka propadne, bylo by záhodno bezprostřední okolí pořádně prohlédnout.