Ukradl 10 tisíc přímo z bankomatu, PIN nepotřeboval

Výběr z bankomatu za 10 tisíc. Ilustrační foto
 

Za svou nepozornost zaplatil muž, který si vybral z bankomatu o 10 tisíc víc, než by si přál. Hned potom, co si peníze vybral, ale nevyzvedl z bankomatu, šel k bankomatu zloděj, který si částku vyzvedl místo něj.  

V Radotíně se stala velmi nepříjemná věc muži, který si vybral peníze, ale zapomněl je fyzicky vyjmout z bankomatu. 

"Muž vybíral peníze z bankomatu na Horymírově náměstí krátce po půl šesté," vysvětluje tisková mluvčí policie Iveta Martínková. Sice z bankomatu vyjmul platební kartu, ale z místa odešel bez hotovosti. Deset tisíc korun na místě čekalo napůl vyjetých z bankomatu. "Bohužel, než se muž za několik minut stačil vrátit zpět, tak peníze už nebyly na místě," upřesňuje průběh krádeže z bankomatu Iveta Martínková. Postižený okamžitě událost hlásil na policejní služebně. 

 

Poznáte zloděje?

Z kamerového záznamu je patrné, že ihned po odchodu muže k bankomatu přišel jiný muž. Ten peníze okamžitě sebral a odešel pryč. "Pachatel měl přitom možnost peníze vrátit na pobočku předmětné banky, což ale podle zjištěných informací neudělal," vysvětlila tisková mluvčí policie. Za tento čin podezřelému hrozí až dva roky za mřížemi. 

Policie přes veškerou snahu nezvládla vypátrat pachatele, a obrací se proto na lidi, kteří možná poznají muže z fotografie. Informace je možné ohlásit na bezplatné tísňové lince 158.