Drahá záchytka v Příbrami funguje dál

Za pobyt na záchytce si zaplatíte 2 500 za noc
 

Pronájem prostoru v příbramské nemocnici, kde záchytka funguje, bude už stát jen symbolickou korunu. Financování zařízení totiž bylo příliš náročné a hrozilo, že zavře.

Dva miliony za roční provoz záchytky? To bylo pro provozovatele neúnosné. Provoz přitom běžel 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. A protože město má zájem na bezproblémovém fungování záchytky, uzpůsobolilo podmínky provozovateli tak, aby to bylo přijatelné pro všechny strany. 

Pravidelní konzumenti alkoholu by měli dbát na vyšší dávky vitaminu C, protože játra vitamín potřebují k vyloučení alkoholu z krve. Platí, že čím nižší je hladina vitaminu C v krvi, tím déle trvá otrava alkoholem. Pokud nejste na záchytce, sáhněte po sklence rajčatového džusu. 

 

Město nejdříve zvažovalo, že by záchytka měla přejít pod správu nemocnice, ale nakonec zůstane záchytka pod současným správcem - Centrem sociálních a zdravotních služeb města Příbram. "Pomohl nám náměstek hejtmanky pro zdravotnictví Martin Kupka, toho si vážíme. Naše díky patří také nemocnici, která se k situaci postavila vstřícně," vysvětlila místostarostka Alena Ženíšková. 

 

Jak vypadá Příbramská záchytka? 

Zařízení najdete v areálu příbramské nemocnice v suterénu budovy H. Záchytka má k dispozici 8 lůžek, 5 z nich je pro muže a 3 pro ženy. Provozní doba je zkrácená na každý pátek a sobotu od osmi večer do osmi ráno. Nutné je otevřít i při mimořádných událostech, jako jsou kulturní a společenské akce, kde se pije více než obvykle. Pobyt v tomto zařízení je dražší než pobyt v několikahvězdičkovém hotelu. Za azyl zaplatíte 2 500 korun.