Vánoce s novým zákazem, kdy nakoupit?

V supermarketu si nenakoupíte, jak moc vám to vlastně vadí?
 

Zjistili jste, že vám chybí něco na štědrovečerní stůl? Supermarkety jsou zavřené některé do poledne, některé úplně. Nezoufejte, ještě máte šanci to napravit. Jak? 

Zákon, který přikazuje zavřít obchodům s prodejní plochou nad 200 metrů, se nyní poprvé dotkne i českých Vánoc. Do kdy zůstanou obchody zavřené?

Poprvé budou velké obchody zavřené dva a půl dne. Některé obchody zůstaly 24. prosince zavřené, ale některé mají otevřeno až do poledne. Zavřené zůstanou až do 27. prosince. Kvůli uzavření velkých obchodů se posune také povánoční výprodej. Ten začne až v úterý. 

Zákon se týká jen velkých prodejen, proto si v klidu nakoupíte poslední drobnosti v menších obchodech. Supermarkety zažily páteční nápor nakupujících. "Včera to bylo v supermarketu naprosto příšené, šílenství. Kdybych to věděl, nakoupil bych si víc dopředu a nebo zašel do menšího obchodu, kde bych nestrávil ve frontě půl hodiny. Navíc všichni nemocní. Myslím, že jsem tam chytil chřipku," stěžuje si Jakub Novák z Kutné Hory na Facebooku. 

Perlička                                                                                                                                     Obchodníkům, kteří by vydali účtenku na Štědrý den s časem po 12:00, hrozí milionová pokuta. 

Kam zajet v případě zoufalství? 

Otevřené zůstávají čerpací stanice, letiště, nádraží a také lékárny a prodejny v nemocnicích.