Pracovitý zloděj ukradl stavební materiál za 39 tisíc

Pracovitý zloděj si pomohl ke spoustě stavebního materiálu.
 

Náročnou a namáhavou práci měl zloděj z Rakovnicka, který z obce Újezd nad Zbečnem ukradl neskutečné množství stavebního materiálu.

Majitelka stavebního materiálu si dlouho nepřijela zkontrolovat svůj majetek, a tak se vyšetřování kuriózní krádeže dost komplikuje.

Zloděj v průběhu od 15. října do 27. prosince ukradl postupně nebo najednou překvapivé množství stavebního materiálu. "Po překonání oplocení vnikl na pozemek v obci Újezd nad Zbečnem a poté za užití násilí se vloupal do objektu bývalé konírny," vysvětlila tisková mluvčí policie Jana Šteinerová.

Z prostor konírny pak ukradl třicet čtyři kusů různých typů tvárnic včetně příslušenství, ale i kuchyňskou linku, dva kusy nových střešních smrkových trámů, patnáct pytlů cementu a dvanáct pytlů zdicího lepidla, lopatu, hrábě a prohazovačku včetně síta. Majitelka nemovitosti přišla krádež oznámit 28. prosince. Škoda, kterou jí zloděj způsobil, je odhadnuta na více než 39 tisíc korun. Dlouhá doba, od kdy do kdy se krádež mohla stát, bude policistům dost komplikovat vyšetřování.