POZOR! Na Mělnicku a Roudnicku se mění jízdní řády

Za městskou hromadnou dopravu si cestující připlácet nebudou
 

Na Mělnicku a Roudnicku se významně zkvalitní doprava i život cestujících. Je konec s dlouhým čekáním na spoj a jízdenka bude stačit jedna ze startu do cíle. Pro cestující to znamená daleko větší pohodlí a úsporu času. 

Šest nových autobusových linek v oblasti Mělnicka a Roudnicka se rozjede už 3. ledna, stejně tak dojde k rozšíření integrace na železnici v této oblasti.

Pražská integrovaná doprava má jasný cíl: zefektivnit a zpříjemnit dopravu pro všechny cestující. Teď se zlepšuje doprava na Mělnicku a Roudnicku. "V této oblasti to ještě musíme doladit, ale všechno bude fungovat, jak má. Potvzuji, že 3. ledna začíná jezdit šest nových linek. Plánujeme rovněž rozšíření integrované dopravy na Kokořínsku směrem k Dubé," vysvětlil plán budoucího vývoje a rozšiřování integrované dopravy tiskový mluvčí PID Filip Drápal.

Co přesně se stane s dopravou na Mělnicku a Roudnicku 3. ledna? 

  • 6 nových autobusových linek bude fungovat v rámci PID nejen v Kralupech nad Vltavou, ale i v Roudnici nad Labem. V Kralupech budou nově jezdit linky 466 a 496.
  • Nové jízdní řády budou včas vyvěšeny na zastávky a potěší všechny cestující.
  • Rozšíření integrace na železnici znamená, že se cestování lidem podstatně zjednoduší. Bude možné vyrazit na jednu jízdenku i s přestupy bez ohledu na dopravce, pravidelní cestující uvítají možnost zakoupení výhodných předplatních nebo časových jízdenek. Zlepší se i návaznosti mezi autobusy a vlaky a zpřesní se informace o spojích a časech online. 
V čem byl problém? Komplikovaná byla spolupráce mezi dopravci ve dvou oblastech, na Mělnicku a v Ústeckém kraji jezdil rozdílný dopravce. Lidé si museli kupovat jednotlivé jízdenky u každého dopravce zvlášť. Navíc návaznost spojů nebyla ideální a linky na sebe nečekaly. 
Přijďte se podívat na krásný historický autobus!

3. ledna se projedete do Roudnice nad Labem historickým autobusem. Ten bude poskytovat informace o integraci na infostáncích v Mělníku na autobusovém nádraží a v Roudnici nad Labem na Karlově náměstí od 12:00 do 16:30. Půjde o luxusní historický autobus Škoda RTO.