Sněžení a mráz komplikují dopravu, na silnicích po celém kraji jde o život

 

Kdo vyjel ráno do práce autem, možná má problém vůz najít na stejném místě, na kterém ho zaparkoval. Během chvíle totiž začalo silně sněžit, což je spolu s mrazem pro řidiče velká komplikace. Napříč celou republikou se bourá, výjimkou samozřejmě není ani Středočeský kraj. 

Funguje to v podstatě jako přímá úměra. Čím více sněhu, tím více nehod. Jako by snad ani řidiči nebrali ohled na to, že je zima a v případě zhoršení počasí by měli jízdu přizpůsobit. Na dálnici D8 jen pár kilometrů před Prahou už se stalo několik karambolů, stejné je to na D7 nebo D5.

Ušetřeno není ani hlavní město. Nehody se staly na Bělohorské ulici, v Plzeňské nebo třeba na Budějovické. Všechny tyto nehody se naštěstí obešly bez zranění. To už se nedá říct o Unhošti, kde řidič převrátil svůj vůz na bok. Muž na zasněžené silnici nezvládl rychlost a skončil v dopravní značce. S lehkým zraněním byl převezen do kladenské nemocnice. 

Středočeský kraj podobné nehody počítá na desítky. Další jsou hlášeny z Olešky na Praze-východ. Tam došlo ke střetu autobusu s osobákem a lékaři mají plné ruce práce s drobnými zraněními. Zlatníky na Praze-západ řeší náklaďák na boku, u Kostelce nad Černými lesy se zase srazila dvě osobní auta, minimálně jeden člověk byl zraněn.

Policie apeluje na řidiče, aby dbali zvýšené opatrnosti. My se přidáváme a prosíme: Pokud nemusíte, zůstaňte raději doma. Skoro všechno jde odložit a za riskování života svého nebo ostatních to opravdu nestojí.